Dorpsoverleg Meijel

17-08-2014 - Resultaten woonbehoefte onderzoek onder KBO'ers in Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Wonen & woonklimaat

COOP groepsfoto website.jpg

De netwerken ‘Wonen en Woonklimaat’ en 'Zorg' van het Dorpsoverleg Meijel heeft in samenwerking met  de KBO een woonbehoefte onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek heeft als doel om de (toekomstige) vraag naar huisvesting van 55+’ers in beeld te brengen. Bijna 150 huishoudens in Meijel hebben de enquête ingevuld. Ruim  66% van dit aantal huishoudens woont nu nog in een (half)vrijstaande woning. 39 huishoudens hebben aangegeven dat ze op termijn willen verhuizen, waarbij een seniorenwoning met buitenruimte de voorkeur heeft.

Huren in trek
Wat opvalt is dat de meeste huishoudens in de toekomst willen gaan huren, terwijl ruim de helft (nog) niet staat ingeschreven bij woningcorporatie Antares. Voor degene die in de nabije toekomst een huurwoning zoeken is er vraag naar zowel goedkope woningen waar nog huurtoeslag op kan worden verkregen.. Maar er zijn ook diverse senioren die in een duurder huursegment willen huren.

Prijswinnaars
Onder de ingevulde inzenders van de enquête zijn tien boodschappenpakketten verloot van Coop Janssen Meijel. Op onderstaande foto staan de prijswinnaars met de leden van de projectgroep.

Vervolg
Het onderzoek geeft aan dat in de toekomst de woningvoorraad in Meijel aangepast moet worden. De resultaten van het onderzoek gaat het netwerk gebruiken bij gesprekken met de gemeente, woningcorporatie en andere mogelijk geïnteresseerde partijen. Met deze partijen gaan wij de huisvestingsbehoefte in Meijel voor 55+'ers bespreken, Uiteindelijk is het doel dat de partijen voor deze doelgroep op termijn passende woningen bouwen.

Bekijk hier alle resultaten van de enquete.

 

 

Nieuws projectgroepen