Dorpsoverleg Meijel

17-11-2012 - Resultaten enquête woningbehoefte jongeren in Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Wonen & woonklimaat

meijel-gastvrij-dorp1-150x115.jpg

In de maand september heeft de projectgroep ‘Wonen en Woonklimaat’ van het Dorpsoverleg Meijel een enquête gehouden naar de woonbehoefte onder jongeren. Ruim 80 jongeren vulde de enquête in van wie grotendeels tussen de 22 en 27 jaar oud is. De meerderheid woont nog bij zijn of haar ouders en wil binnen vier jaar op zichzelf wonen, het liefst in een koopwoning. Kijkend naar het budget is een twee-onder-een-kapwoning voor de meeste de geschiktste woning. Naar een studio of kleiner appartement, waarbij voorzieningen gedeeld kunnen worden is weinig behoefte.

Voor degene die in de nabije toekomst een huurwoning zoekt is er met name vraag naar huurwoningen tussen de € 500,- en € 600,-. Dit is niet vreemd, omdat er in deze categorie een beperkt aanbod is in Meijel. Het goede nieuws is dat er volgens de planning binnenkort wordt begonnen aan de bouw van de Aldi en 20 huurappartementen op de hoek van de Dorpsstraat/Molenstraat. De appartementen die daar komen zitten in deze huurprijscategorie.

Ruim 40% van de personen heeft interesse om met anderen in een collectief zijn of haar eigen woning te bouwen (het zogeheten ‘collectief particulier opdrachtgeverschap’). Dit is voor de projectgroep een belangrijk gegeven. In de woonvisie van de gemeente staat dat de gemeente dergelijke initiatieven stimuleert.

40% geeft aan gehecht te zijn aan Meijel, omdat ze bereid zijn te wachten op een woning naar zijn of haar keuze als deze op korte termijn niet beschikbaar is. Dit komt ook tot uiting op de vraag wat de jongeren aantrekt in Meijel. Ze meeste zijn er geboren en willen daarom in Meijel blijven wonen. Daarnaast vormen vrienden, het verenigingsleven en de sportgelegenheden een belangrijke trekker.

Vervolg
Met de resultaten van de enquête is de projectgroep al in gesprek gegaan met de gemeente. Zij gaan de resultaten gebruiken om zo de juiste type woning op de markt te zetten. Ben je benieuwd met welke werkzaamheden de projectgroep ‘Wonen en Woonklimaat’ nog meer bezig is en wat de andere projectgroepen van het Dorpsoverleg aan het doen zijn? Kom dan op dinsdag 27 november om 20.00 uur naar d’n Binger. Alle projectgroepen van het Dorpsoverleg presenteren daar de voortgang van hun werkzaamheden.

Nieuws projectgroepen