Dorpsoverleg Meijel

11-08-2020 - Jij vindt Meijel Schoon toch ook op z’n mooist?

Projectgroepen > Nieuws van: Winkels, voorzieningen en infrastructuur

PEEL_social_format_meijelschoon.png

Sinds 2019 is een groep vrijwilligers in Meijel actief onder de naam ‘Meijel Schoon’. De groep vrijwilligers bestaat inmiddels uit 41 deelnemers. Zij verzamelen eens in de 2 à 3 weken het zwerfaval in een aangewezen gebied in Meijel. Alle vrijwilligers worden voorzien van handschoenen, afvalzakken, stickers en hesjes die bij het VVV / Peelpunt in Meijel af te halen zijn.

Meijel Schoon heeft als doel: Meijel zwerfafvalvrij maken en aandacht vragen voor de ‘plastic soep’. Om dit doel te bereiken hebben zij een aantal acties uitgezet, zoals:

  • Voorlichting geven op informatieavonden en aan scholen
  • Projecten op scholen ondersteunen
  • Deelname aan de Nationale Opschoonweek in maart
  • Deelname aan de World Clean Up Day (WCUD) in September
  • Ondernemers enthousiasmeren om plastic verpakking te reduceren
  • Adoptieplan opgesteld en uitgevoerd
  • Verzorgen van materialen zoals: afvalzakken, handschoenen, grijpers, hesjes en stickers

Iedereen is verantwoordelijk voor een schoon stukje Meijel. Laten we er samen voor zorgen dat Meijel schoon is en blijft. 

Adoptiehouders
Om het gebied in én rondom Meijel volledig af te dekken en ook sloten, kanalen en toegangswegen zwerfafval vrij te maken, zijn extra vrijwilligers nodig.

Jaarlijks worden circa 2000 zakken zwerfafval in Meijel opgehaald. Het bestaat voor een groot deel uit blikjes, plastic drankverpakkingen, sigarettenpeuken en -verpakkingen, maar ook andere verpakkingen.

Jij vindt Meijel schoon toch ook op z’n mooist? Neem deel als adoptant, stuur een e-mail naar: meijelschoon@dorpsoverlegmeijel.nl

Miriam Willems
Wim Strijbos
Cor Geurtjens

Nieuws projectgroepen