Dorpsoverleg Meijel

13-08-2016 - Reparatie buitenverlichting kerk laat op zich wachten

Projectgroepen > Nieuws van: Winkels, voorzieningen en infrastructuur

kerk_meijel aug 2016.jpg

Het plaatje van de vernieuwde dorpskern is compleet en op 27 en 28 genoten we met z’n allen van een fantastische opening.  Alles in het dorp ademt de sfeer van de Peel. Ondernemers stemmen de producten af op het Peelbeeld en de toeristen vinden steeds meer de weg naar Meijel. Maar steeds vaker rijst de vraag waarom de kathedraal van De Peel, de Sint Nicolaaskerk, niet meer in het licht staat.

Blikseminslag
Helaas trof het noodweer in juni ook Meijel en vond er een blikseminslag plaats op de kerk. Dit zorgde ervoor dat de buitenverlichting zodanig beschadigde dat deze niet meer functioneert. Ook de Peelfontein lag er een poosje stilletjes bij, maar die is nu voor een deel hersteld. De schakelkasten en armaturen aan de kerk zijn echter allemaal stuk en moeten worden vernieuwd. 

Aan het eind van het jaar in het licht
Uiteraard vinden we het als Dorpsoverleg Meijel vervelend dat deze bijzondere trekpleister zich niet in volle glorie kan laten zien. Juist nu blijft de kerk op prachtige zomeravonden in het duister gehuld. We hopen dat voor het einde van het jaar de kathedraal van de Peel in de avonduren weer volop is verlicht.

Nieuws projectgroepen