Dorpsoverleg Meijel

31-07-2016 - Parkeren in kern Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Winkels, voorzieningen en infrastructuur

parkeerkaart website 2.jpg

Het eindresultaat van de herinrichting kern staat al ruim een half jaar. De herinrichting heeft veranderingen in de infrastructuur met zich meegebracht, met name op het gebied van parkeren. Omdat er toch soms op fouten plekken wordt geparkeerd, willen we de parkeermogelijkheden nog een keer onder de aandacht brengen.

Auto te gast
Uitgangspunt op het Raadhuisplein is de ‘auto te gast situatie’; de fietser en voetganger hebben prioriteit.  Om geen afbreuk te doen aan de prachtige uitstraling en het mooie karakter van het plein wordt het autogebruik beperkt. Parkeren op het plein en nabij de kerk is daarom slechts op een klein aantal plekken toegestaan. Ook voor de Dorpsstraat en de rest van de kern Meijel geldt overigens dat alleen geparkeerd mag worden in de parkeervakken die zijn aangeduid met een P parkeerbord. Op die manier wordt de doorgang niet belemmerd voor bijvoorbeeld rolstoel- en rollatorgebruikers en ontstaan er geen verkeersonveilige situaties. Er is in Meijel meer dan voldoende parkeergelegenheid. Op onderstaand kaartje is duidelijk aangegeven waar overal parkeermogelijkheden zijn.
Voor de bebouwde kom geldt bovendien een maximum snelheid van 30 km. per uur en doorgaand vrachtverkeer is verboden

Goed voorbeeld doet goed volgen
De inwoners kunnen zelf het goede voorbeeld geven door te parkeren in de vakken en op de beschikbare parkeerterreinen. De ondernemers in de Dorpsstraat zouden bijvoorbeeld bij collega’s met eigen parkeerruimte kunnen vragen of de auto’s van hun medewerkers en bedrijfsauto’s daar mogen parkeren. Bezoekers en toeristen kunnen dan gemakkelijk een parkeerplek in de nabijheid van winkels en horeca vinden. Het advies is om goed op de borden waar te parkeren te letten en zo een hoge boete te vermijden. Het kan natuurlijk ook geen kwaad om iemand aan te spreken wanneer hij of zij fout parkeert.

Samen zorgen voor een veilig Meijel
De Meijelnaren zorgen samen voor een veilig, maar ook gezellig en leefbaar Meijel met volop Peelgeluk voor jou en MeIJel.

 

Nieuws projectgroepen