Dorpsoverleg Meijel

01-08-2015 - Burgemeester Delissen stelt Peelfontein in werking

Projectgroepen > Nieuws van: Winkels, voorzieningen en infrastructuur

DSCF2870 fontein.jpg

Op vrijdag 31 juli opende burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo de traditionele Jaarmarkt in Meijel met de inwerkingstelling van de Peelfontein. De fontein die het hart vormt van het centrum van Meijel. Een prachtig schouwspel met kletterend water en fraaie verlichting, gecombineerd met de tekst van Rowwen Heze’s –Peel in brand in de contouren van de Groote Peel.

Sinds april zijn de werkzaamheden van de herinrichting kern Meijel in volle gang. Het gewenste Peelbeeld krijgt langzaam maar zeker gestalte.

Bloem Civieltechniek BV, de gemeente Peel en Maas en het Dorpsoverleg Meijel zijn tevreden over hoe de uitvoering van het werk tot nu toe verloopt. De komende maanden blijft de fontein in een testfase, zodat Rots Maatwerk, het bedrijf dat de fontein heeft gerealiseerd, tot een definitieve afstemming van de verschillende elementen kan komen.

De fontein is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van de Provincie Limburg. De officiële ingebruikname is tijdens de opleveringsfestiviteiten op 27 mei 2016.

Bekijk hier het filmpje dat Omroep P&M maakt van de Peelfontein.

Bekijk hier het fotoalbum.

Nieuws projectgroepen