Dorpsoverleg Meijel

24-07-2015 - Peelfontein op het Raadhuisplein in gebruik

Projectgroepen > Nieuws van: Winkels, voorzieningen en infrastructuur

fontein 3.jpg

Op vrijdag 31 juli om 16.00 uur zet burgemeester Delissen-van Tongerlo de Peelfontein in werking als startschot voor de traditionele Jaarmarkt in het centrum van Meijel. De officiële ingebruikname van de fontein is echter bij de opleveringsfestiviteiten op 27 mei 2016.

In april zijn de werkzaamheden van de herinrichting kern Meijel gestart. Bloem Civieltechniek BV, gemeente Peel en Maas en het Dorpsoverleg Meijel zijn tevreden over het verloop van de uitvoering van het werk tot nu toe.

De Peelfontein is een belangrijke trekpleister op het Raadhuisplein. Na de Jaarmarkt blijft de fontein in een testfase tot aan het eind van het jaar, zodat Rots Maatwerk, het bedrijf dat de fontein heeft gerealiseerd, ondermeer de verlichting kan afstemmen met de lichtspots op de kerk en om eventueel op andere plekken bij te stellen waar dit wenselijk is. 

Tijdens de Jaarmarkt presenteren verschillende organisaties en verenigingen uit ons dorp zich op het Raadhuisplein. U vindt ook ‘marktkramen’ van de projectgroep Kern Meijel en van het netwerk Natuur & Recreatie van het Dorpsoverleg Meijel.

Dit laatste netwerk geeft onder andere informatie over de wandel- en fietsverbindingroute ‘Van Kruispunt naar de Pelen’. De Groen Fiets  Meijel is te zien.

Tijdens de Jaarmarkt is het centrum van Meijel weer toegankelijk. U bent van harte welkom!

 

Nieuws projectgroepen