Dorpsoverleg Meijel

09-11-2014 - Presentatie definitief plan herinrichting kern Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Winkels, voorzieningen en infrastructuur

straatstenen nov.jpg

Met trots presenteert Projectgroep Kern Meijel op 15 december het definitieve plan voor de herinrichting kern Meijel. Alle inwoners van Meijel, ondernemers en pandeigenaren zijn ´s avonds van harte welkom in het Oranje Hotel.

Voorbereidingen bijna afgerond
Na een intensieve periode, lopen de voorbereidingen nu op het eind. Van het ontwerp is een technische vertaling gemaakt. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet.

Proeven met peelelementen
Deze week zal Stratenmakersbedrijf J. v.d. Beuken nog enkele aanpassingen doen aan het straatwerk. Er worden klinkers dikformaat in elleboogverband gelegd, in de juiste kleurstelling, voor de Dorpsstraat en het weggedeelte Raadhuisplein.  Voor loop- en pleingedeelte is dat waalformaat gelegd in halfsteensverband, ook weer in  de juiste kleurstelling. De wegbelijning laat een smalle en vlakke uitvoering zien in natuursteen voor de Dorpsstraat en schuin oplopend voor het weggedeelte Raadhuisplein.Het is nog even wachten op de monsters voor de Peelfontein.

De reacties op de proef van het turfveldje aan de Dorpsstraat zijn overwegend positief met als opmerking dat het nog wel wat meer op turf mag lijken. De hoveniers Johan van der Asdonk en Verzogroen hebben deze opmerking serieus opgepakt. Met een Méélse turf zijn ze naar de fabriek getogen om de mogelijkheden te bekijken om de straatstenen nog meer op turf te laten lijken. De chemici zijn nu aan zet en ze hopen over 2 maanden de goede samenstelling voor ´Méélse turf´ te hebben uitgedokterd.

Welkom
U bent van harte welkom om op 15 december de presentatie bij te wonen. Reserveer deze datum alvast in uw agenda, om als één van de eerste op de hoogte te zijn van de definitieve plannen.

 

Nieuws projectgroepen