Dorpsoverleg Meijel

21-05-2014 - Publicatiebord Herinrichting kern Meijel onthuld

Projectgroepen > Nieuws van: Winkels, voorzieningen en infrastructuur

kern web.jpg

Op woensdag 21 mei heeft Wethouder Arno Janssen van de gemeente Peel en Maas het publicatiebord “Herinrichting kern Meijel, op weg naar een Markant Peeldorp” onthuld. Het was zijn eerste officiële daad in Meijel als wethouder. Hiermee is het officiële startschot gegeven voor het grootschalig project.

De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de dorpskern in Meijel waren al voor de officiële start begonnen. Het monument ‘Geallieerde Soldaten’ op het Raadhuisplein en de vlaggenmasten zijn, onder toezicht van het Meijelse 4 mei-comité en Heemkundevereniging Medelo, onlangs verplaatst.

De projectgroep Kern Meijel is, in samenwerking met ambtenaren van de gemeente Peel en Maas, Ducot Enginering en Architectenbureau de Twee Snoeken al geruime tijd druk bezig het voorlopige ontwerp om te zetten naar een definitief ontwerp dat eind juni gepresenteerd zal gaan worden. Daarna volgt het aanbestedingstraject en worden de opdrachten verstrekt. De eerste werkzaamheden zullen medio september (na Meijel kermis) plaats vinden. Het ontwerp “Meijel een Markant Peeldorp” wordt langzaam maar zeker werkelijkheid.

Bekijk het filmpje van Omroep P&M van de starthandeling http://youtu.be/mfxZUeFCBzc.

 

IMG_9437 web.jpgwethouder web.jpg

 

Nieuws projectgroepen