Dorpsoverleg Meijel

30-08-2013 - Uitnodiging presentatie voorlopig ontwerp herinrichting Kern Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Winkels, voorzieningen en infrastructuur

presentatie ontwerp 30augustus.jpg

Op maandag 23 september om 20.00 uur presenteert de projectgroep Kern Meijel van het Dorpsoverleg Meijel het voorlopig ontwerp herinrichting Kern Meijel en aanbieding van de kansenkaart door HBD voor de ondernemers van Meijel. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Restaurant de Zwaan in Meijel.

Markant Peeldorp
De projectgroep is van mening dat zij nu een plan kan neerleggen dat recht doet aan Meijel als Markant Peeldorp. Een dorp met een gezellige sfeer en waar het goed toeven is voor inwoners en recreanten. Met uitnodigende horeca en winkels. Het idee is een sfeervolle Dorpsstraat te realiseren met een vloeiende overgang naar het gezellige Raadhuisplein waarna een passende aansluiting van de kerk (Kathedraal van de Peel) naar de Schoolstraat. In vergelijking tot wat het nu (geworden) is (een parkeerplaats), zal met name het Raadhuisplein een metamorfose ondergaan.

Samen met inwoners
Het ontwerp is tot stand gekomen is samenwerking met ambtenaren van de gemeente Peel en Maas, medewerkers van het ontwerpbureau de Twee Snoeken én de inwoners van Meijel. De opmerkingen en suggesties uit eerdere bijeenkomsten met de dorpsbewoners zijn zover als mogelijk meegenomen in dit voorlopig ontwerp. De projectgroep Kern Meijel is enthousiast over het plan en wil dit op 23 september graag delen met de inwoners, ondernemers en pandeigenaren van Meijel.

Planning
Instemming met het gepresenteerde plan is het dan aan de gemeenteraad van Peel en Maas om een ´go´ te geven op de plannen voor realisatie van de herinrichting van de kern Meijel.

Nieuws projectgroepen