Dorpsoverleg Meijel

19-10-2014 - Ambitieboek Meijel goed ontvangen

Projectgroepen > Nieuws van: Verenigingen

overhandiging ambitieboek.jpg

Op zaterdag 18 oktober is het Ambitieboek Meijel uitgedeeld aan de inwoners van Meijel. Tijdens een bijeenkomst in d´n Binger ontvingen wethouder Raf Janssen van de gemeente Peel en Maas en Cindy Boumans van de Rabobank Peel, Maas en Leudal een eerste exemplaar uit handen van René Naus van het Dorpsoverleg.

Een dorp vol ambities
Als vertegenwoordiger van de samenwerkende buurtverenigingen deed Jacco Camps het verhaal over het tot stand komen van het Ambitieboek. De buurtverenigingen hebben de aanzet gegeven tot het inzamelen van ambities van de inwoners van Meijel. Met hulp van buurtcoördinatoren zijn bijna 60 boeken de straten ingegaan. De Meijelnaar is gevraagd naar zijn ambities, dromen, wensen, ideeën en pijnpunten. Dit heeft geleid tot bijna 700 ambities. Van klachten over de hondenpoep, het realiseren van een gezamenlijk zorgcomplex met alle aanbieders van zorg, een BMX-crossbaantje, de wens voor meer uitgaansmogelijkheden voor jeugd van 12-16 jaar tot aan het opknappen van de Dorpsstraat en panden als Beckers en Van Cranenbroek.

Inspiratie
In het boek staat een selectie van alle ambities. Het dient als inspiratie en stimulans om de dromen werkelijkheid te laten worden. Iedereen kan een steentje bijdragen, op welke manier dan ook. Samen maken we Meijel nog mooier, beter en een prachtdorp om in te leven, te wonen en te verblijven.

Haal een gratis exemplaar af
Heeft u geen tijd gezien om zaterdag de bijeenkomst bij te wonen? U kunt tijdens de openingstijden van d´n Binger een gratis exemplaar van het Ambitieboek ophalen. Wees er wel snel bij. Want op is op.

Ode aan Meijel
Na de officiële uitreiking van het eerste Ambitieboek, bracht het Meijels mannenkoor het lied ´Ode aan Meijel´ ten gehore. De tekst van dit lied is ook te vinden in het boek.

Presentatie netwerken
Tijdens het tweede deel van de middag kwamen de vertegenwoordigers van de netwerken van het dorpsoverleg in actie. In interactieve sessies gaven zij informatie over de thema´s waar zij mee aan de slag zijn. Er was vooral veel belangstelling voor de netwerken die zich bezig houden met de herinrichting van de kern en wonen.

Het Ambitieboek Meijel kwam tot stand met financiële steun van de Rabobank Peel, Maas en Leudal.

Via onderstaande link kunt u een de online versie van het Ambitieboek downloaden
http://www.dorpsoverlegmeijel.nl/dorpsoverleg-ambitieboek-2014.pdf

Foto´s van de middag zijn te zien op www.kijk-meijel.nl.

 

 

 

Nieuws projectgroepen