Dorpsoverleg Meijel

14-05-2020 - Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn

Projectgroepen > Nieuws van: Peelgeluk Zorg & Welzijn

Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn.jpg

Honderdvijftig minuten matig intensief bewegen én twee keer in de week krachttraining. Dat is de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor 55-plussers. “Toch voldoen veel ouderen er niet aan”, vertelt beweegcoach Marloes. Ook thuis kunt u deze norm halen. De beweegcoach helpt u op weg.

 

Iedereen is anders

Voldoende beweging is een van de beste manieren om een goede gezondheid te krijgen én te houden. Maar wat is matig intensief bewegen precies? “Sommigen zullen wandelen, fietsen of zwemmen noemen, maar matig intensief bewegen is voor iedereen anders. Voor de een is het de wandeling van de supermarkt naar huis en voor de ander is het een flink stuk doorstappen. Daarom leggen we het uit als bewegen waarbij de hartslag omhoog gaat, u het warmer krijgt, u transpireert en uw ademhaling versnelt.”

 

Het hoeft niet moeilijk te zijn

Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Dat laat onze beweegcoach zien met de beweegvideo van deze week. “Met de Kozakkendans traint u uw spierkracht van armen en benen, uw balans en uw coördinatie. Ook prikkelt u uw hersenen. Met deze dans vervult u dus in één klap twee aanbevelingen van de beweegnorm: zowel het matig intensief bewegen als krachttraining. Wanneer u deze oefening regelmatig uitvoert, merkt u snel dat u sterker wordt.”

 

Beweegtip van beweegcoach Marloes

Wanneer het niet lukt om een training van een half uur te doen, knip het dan op in blokken van drie keer tien minuten.

 

Vragen over bewegen

We delen de beweegtips- en oefeningen op Facebook @benbizziemeijel. Op YouTube vindt u ook beweegvideo’s. Wilt u meer bewegen, maar weet u niet zo goed hoe? Neem contact op met beweegcoach Marloes via marloes@benbizziemeijel.nl. Zij helpt u graag!

Nieuws projectgroepen