Dorpsoverleg Meijel

03-04-2020 - Senioren uit Meijel bewegen op afstand

Projectgroepen > Nieuws van: Peelgeluk Zorg & Welzijn

noImage.png

Heel Nederland heeft te maken met het Coronavirus. Vooral de oudere doelgroep is kwetsbaar. Zij moeten zoveel mogelijk thuis of in het verzorgingstehuis blijven. Thuis zitten, betekent niet dat we hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Daar brachten ze de senioren in beweging, natuurlijk op gepaste afstand. 

Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de bewoners van de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Op gepaste afstand werden er verschillende beweegactiviteiten op de muziek uitgevoerd. “Wat een enthousiasme! Het was perfect weer om buiten in beweging te komen. De bewoners deden actief mee vanaf hun balkon of terras”, vertelt Susan. “Wat super dat jullie dit voor ons doen! Echt harstikke leuk”, aldus een van de bewoners.  

Iets voor een ander doen 

Marloes: “Het is genieten om op deze manier mensen toch in beweging te brengen. En iets voor ze te betekenen. Als je al die lachende gezichten ziet, begin je zelf spontaan te stralen.” “Juist in deze tijd blijven we positief en kijken we naar mogelijkheden om iets voor een ander te doen”, vult Susan aan. Op de vraag of de beweegcoaches volgende week terug moesten komen, werd volmondig “Ja!”  geantwoord. Een prachtig initiatief waarbij de beweegcoaches geen seconde twijfelen over het feit of ze dit graag nog een keer willen doen.  

Omroep P&M was erbij en maakte deze video.

Nieuws projectgroepen