Dorpsoverleg Meijel

03-09-2019 - Even voorstellen: de nieuwe dorpsondersteuner van Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Peelgeluk Zorg & Welzijn

Lien Hartman1.jpg

Aangenaam, mijn naam is Lien Hartman (42 jaar) en ik ben in augustus begonnen als Dorpsondersteuner van Meijel. Ik heb de taken van Marina Kersten overgenomen en werk op zzp basis vanuit mijn eigen onderneming. Ik ben woonachtig in Sevenum.

Dit kan ik voor u betekenen
Ik ben met name bezig met de algemene voorziening hulp in de huishouding. Zodra het iemand zelf niet meer lukt om het huis schoon en leefbaar te houden, kan via mij professionele hulp in de huishouding worden aangevraagd. Dit kan door de hulpvrager zelf, familie, kennissen of noem maar op. Ik kom naar u toe voor een intake. We bekijken samen wat u nog zelf kunt (met hulp van mantelzorgers) en wat dan nodig is aan professionele hulp. Dus eerst wordt er gekeken naar het sociale netwerk. Hoe is dit? Kan hier iemand hulp bieden? Of is de mantelzorger al overbelast? Is het de huishoudelijke hulp die nodig is of iets anders? Natuurlijk is het goed als er iemand uit uw omgeving of een ouderadviseur bij dit gesprek aanwezig is.

En dit doe ik ook  
Verder kunnen de inwoners met allerlei vragen bij mij terecht en verwijs ik door naar de juiste organisaties of personen. Bijvoorbeeld:
- op het gebied van zorg en welzijn
- over WMO voorzieningen, zoals hulp bij voeding of individuele begeleiding
- met signalen dat hulp nodig is voor familieleden of buurtgenoten
- de behoefte aan ontmoeting zoals samen eten of dagbesteding

Ik probeer mensen de weg te wijzen en ik ga eventueel op onderzoek gaan om hen verder te helpen. Ik kan de problemen niet oplossen, maar we kunnen wel samen bekijken hoe de draaglast verminderd kan worden. Samen zoeken naar datgene wat kan helpen om veilig, prettig en met eigen regie te kunnen blijven wonen en leven in Meijel.

Mijn rol als Dorpsondersteuner is het maken van verbindingen tussen de inwoners, organisaties van vrijwilligers en beroepsmensen in Meijel. Ik werk nauw samen met Peelgeluk Zorg en Welzijn (onderdeel van het Dorpsoverleg) , Dorpsoverleg Meijel, het Infoloket, verenigingen, stichtingen, aanbieders van huishoudelijke hulp, de gemeente Peel en Maas en initiatiefgroepen.

Over mezelf
Ik woon met mijn 3 zoontjes Jimmie (14) Gino (10) en Jack (8) in Sevenum.

Van oorsprong ben ik management assistente en gewend om alles tot in de puntjes te regelen.  Ik help 1 dagdeel maandelijks bij een dagbesteding voor talentvolle jongeren met een beperking in Venlo.

Buiten mijn werk als Dorpsondersteuner, werk ik als zzpér voor diverse bedrijven en ondersteun ik als management assistente, op de administratieve of verkoop afdeling. Met een compagnon geef ik telefonische acquisitie trainingen bij bedrijven.

Verder ben ik veel met mijn zoontjes en hun hobby’s in de weer en hou ik van reizen. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, lekker koken en creatief bezig zijn.

Zo kunt u mij bereiken
Mijn werkdagen zijn woensdag en vrijdag.

Ik ben te bereiken op telefoonnummer 06 30 07 71 87.  Spreek gerust een bericht in, als ik niet bereikbaar ben. Ik bel dan zo snel mogelijk terug. Mailen mag ook.

Mijn mailadres is: dorpsondersteunermeijel@kkpm.nl                                                                                        

 

 

Nieuws projectgroepen