Dorpsoverleg Meijel

14-03-2019 - Film en foto-expositie 'Thuisland'

Projectgroepen > Nieuws van: Peelgeluk Zorg & Welzijn

Thuisland poster_lr.jpg

Thuisland is een bijzonder film- en fotoproject rond de Syrische vluchtelingenfamilie Ishheibar. Vader, moeder en hun zes kinderen begonnen in november 2017 een nieuw leven in Panningen, na hun vlucht uit Syrië en vier jaar in een tentenkamp in Turkije. 

De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert een weg te vinden in hun nieuwe leven, met moeilijke én mooie momenten. "Het is een film die weinig mensen onberoerd zal laten", zei burgemeester Delissen, nadat ze de film had gezien tijdens de première in Dok6.

De foto-expositie bij de film portretteert inwoners van Peel en Maas die de familie Ishheibar helpen in hun nieuwe leven, zoals buren, de schooljuffrouw, vriendjes van de kinderen en vrijwilligers van Vorkmeer. Bij elke foto staan persoonlijke citaten van de geportretteerde. 

Film en fototentoonstelling zijn nu op tournee langs alle dorpen in Peel en Maas en doen nu ook Meijel aan.

De filmvertoning (45 min) is op vrijdag 26 april (19.30 uur) in d'n Binger en is voor iedereen gratis toegankelijk.
De fototentoonstelling staat er al twee weken eerder. Na afloop van de filmvoorstelling kunnen bezoekers informeel napraten met een aantal direct betrokkenen, onder wie ook filmmaker Ruud Lenssen.

Nieuws projectgroepen