Dorpsoverleg Meijel

09-03-2018 - De nieuwe dorpsondersteuner van Meijel stelt zich voor

Projectgroepen > Nieuws van: Peelgeluk Zorg & Welzijn

DSC01146 website.jpg

Aangenaam, mijn naam is Marina Kersten (39 jaar) en ik ben in januari begonnen als Dorpsondersteuner van Meijel. Ik heb de taken van Francis Gottmer overgenomen en ik werk op franchisebasis voor Sint Jozef Wonen en Zorg. 

Dit kan ik voor u betekenen
Ik ben met name bezig met de algemene voorziening hulp in de huishouding. Zodra het iemand zelf niet meer lukt om het huis schoon en leefbaar te houden, kan via mij professionele hulp in de huishouding worden aangevraagd. Dit kan door de hulpvrager zelf, familie, kennissen of noem maar op. Ik kom naar u toe. We bekijken samen wat u nog zelf kunt (met hulp van mantelzorgers) en wat dan nodig is aan professionele hulp. Dus eerst wordt er gekeken naar het sociale netwerk. Hoe is dit? Kan hier iemand hulp bieden? Of is de mantelzorger al overbelast? Is het de huishoudelijke hulp die nodig is of iets anders? Natuurlijk is het goed als er iemand uit uw omgeving of een ouderadviseur bij dit gesprek aanwezig is.

En dit doe ik ook  
                                                                                                                                                                     

Verder kunnen de inwoners met allerlei vragen bij mij terecht en verwijs ik door naar de juiste organisaties of personen. Bijvoorbeeld:
- op het gebied van zorg en welzijn
- over WMO voorzieningen, zoals hulp bij voeding of individuele begeleiding
- met signalen dat hulp nodig is voor familieleden of buurtgenoten
- de behoefte aan ontmoeting zoals samen eten.

Ik probeer mensen de weg te wijzen en ik ga eventueel op onderzoek gaan om hen verder te helpen. Ik kan de problemen niet oplossen, maar we kunnen wel samen bekijken hoe de draaglast verminderd kan worden. Samen zoeken naar datgene wat kan helpen om veilig, prettig en met eigen regie te kunnen blijven wonen en leven in Meijel.

Mijn rol als dorpsondersteuner is het maken van verbindingen tussen de inwoners, organisaties van vrijwilligers en beroepsmensen in Meijel. Ik werk nauw samen met Vitale gemeenschap, Dorpsoverleg Meijel, het Infoloket, verenigingen, stichtingen, aanbieders van huishoudelijke hulp, de gemeente Peel en Maas en initiatiefgroepen.

Over mezelf
Ik woon in Helden met mijn man Erwin en 3 kinderen, Teun (13), Giel (11) en Anne (9).  Van oorsprong heb ik een verzorgende achtergrond. Buiten mijn werk als dorpsondersteuner, run ik een kleine massagepraktijk die gericht is op ouderenzorg, palliatieve en/of terminale zorg. Verder ben ik vrijwilliger in de zorg bij het Plattelandshoes in Panningen. In mijn vrije tijd doe ik aan yoga en ben ik zodra de temperatuur weer wat stijgt te vinden op mijn renfiets.

Zo kunt u mij bereiken
Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Ik ben te bereiken op telefoonnummer 06-23987425. Spreek gerust een bericht in, als ik niet bereikbaar ben. Ik bel dan zo snel mogelijk terug. Mailen mag ook.  Mijn mailadres is dorpsondersteunervanmeijel@gmail.com.                                                                                                                                                               

Nieuws projectgroepen