Dorpsoverleg Meijel

15-10-2014 - Zes gratis voorstellingen in Peel en Maas

Projectgroepen > Nieuws van: Peelgeluk Zorg & Welzijn

Voorstelling mantelzorg.png

Zes gratis voorstellingen op locatie voor mantelzorgers in Peel en Maas

Op initiatief van het Mantelzorg Forum en Steunpuntmantelzorg Peel en Maas trekt in de week van 3 t/m 7 november het Muzikaal Verteltheater met de Mantelzorg Verhalenexpres door Peel en Maas.

In hun muzikaal verteltheater laten Frans van de Pas en Henk Deters het publiek de werkelijkheid even vergeten. Met hun pakkende verhalen, ondersteund met sfeervolle luisterliedjes, nemen zij u mee naar een andere tijd, een andere wereld. Speciaal voor deze 6 bijeenkomsten heeft het Muzikaal Verteltheater Frans en Henk een programma samengesteld met veel raakvlakken en herkenbaarheid op gebied van mantelzorg. Zij laten zich vooral inspireren door verhalen die uit het leven gegrepen zijn.                                                    

Het Muzikaal Verteltheater Frans en Henk staat met hun enthousiaste en beeldende wijze van presenteren garant voor een ontspannen en onderhoudende ochtend of middag.


“…………. Toen, na een strenge winter de lente weer aanbrak, kreeg de boom geen bladeren meer………..”

Ook ruimte voor de eigen verhalen van mantelzorgers.

Na de voorstellingen van het Verteltheater is er ook de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan, om ervaringen te delen en uw eigen mantelzorgverhaal te vertellen.

Jaarlijks op 10 november Dag van de Mantelzorg

Nederland telt meer dan 3 miljoen mantelzorgers die voor een naaste zorgen. Mensen die vanuit hun persoonlijke relatie en betrokkenheid zorgen voor een naaste, b.v. de partner, een kind, een van de ouders, een broer of zus of bv. een buurman of vrouw.

Elk jaar wordt op 10 november, tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, stil gestaan bij het vele werk wat deze mensen verzetten. Mezzo, de landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van de mantelzorgers kiest elk jaar een thema. Dit jaar is het thema “Allemaal Verhalen”. Elke mantelzorger vult zijn zorgtaken op een eigen unieke manier in, veelal in samenspraak met degene die de zorg ontvangt. Elke mantelzorger heeft ook zijn eigen verhaal.                                                                                                                   

Data voorstellingen

3 november 

10.00 uur Den Binger Meijel

14.00 uur ’t Erf, Egchel kernen Panningen Egchel

4 november 

10.00 uur De Ankerplaats, Grashoek kernen Grashoek en Beringe

14.00 uur ’t Hofje Maasbree Maasbree en Baarlo

5 november

10.00 uur Kerkeboske Helden kernen Helden en Koningslust

14.00 uur Gemeenschapshuis Kessel Eik kernen Kessel en Kessel Eik

Past de bijeenkomst voor uw eigen kern(en) niet in uw agenda dan bent u ook tijdens een van de andere voorstellingen van harte welkom.

Programma van de bijeenkomsten:

  •  Ontvangst met koffie en thee en een “Verhalenexpresgebakje”
  •  Voorstelling Verteltheater met theater en muziek
  •  Korte pauze
  •  Ruimte om te delen en  eigen verhalen

 

Nieuws projectgroepen