Dorpsoverleg Meijel

21-08-2021 - Kerktoren Meijel officieel voor publiek opengesteld

Nieuws > Overig nieuws

Inrichting-kerktoren-Méél.jpeg

Vanaf zaterdag 21 augustus is de kerktoren van Meijel officieel toegankelijk voor publiek. Beklim de kerktoren en beleef een stukje Meijel vanaf grote hoogte.

De kerk van Meijel heeft een prominente plek in het dorp en groeit in de huidige tijd uit tot een multifunctioneel gebouw, met diverse nevenfuncties. Een gebouw waar niet alleen het geloof wordt gevierd, maar ook vele andere activiteiten plaatsvinden. Eén van deze nevenfuncties is het beklimmen van de kerktoren.

Toeristische functie kerk
De kathedraal van de Peel heeft de afgelopen jaren grote renovaties ondergaan. Naast het vernieuwde dak en de nieuwe glas in lood ramen, kwam de kerk volledig in de spotlights te staan door het aanbrengen van honderden LED lampen. Ook is de toren, met behulp van vele vrijwilligers, gerestaureerd en voorzien van brede toegankelijke en zelfgemaakte houten trappen. Afgelopen maanden was de inrichting van de kerktoren aan de beurt en werd een ticketsysteem in gebruik genomen. “Wie de kerktoren beklimt, ervaart Meijelse gastvrijheid en ziet een aantal bijzondere fragmenten uit de geschiedenis van Meijel. Met als kers op de taart het torenhoog uitzicht over Meijel, de Peel en alle omliggende kernen!” Ardie van Bommel, Ontwerpstudio BOMM.

Beklim de kerktoren van Meijel
Een ticketsysteem biedt bezoekers toegang tot de kerktoren van Meijel. Geïnteresseerden kunnen vanaf zaterdag 21 augustus tickets kopen via de website: www.kerktorenbeklimmen.nl. Gedurende één uur hebben bezoekers de tijd om de kerktoren te beklimmen, een reis te maken door de geschiedenis van Meijel en te genieten van het uitzicht op 40 meter hoogte. Tickets kosten € 6,50 per stuk, kinderen van 5 – 12 jaar betalen € 3,50 en kinderen van 0 – 4 jaar zijn gratis. De kerktoren kan bezocht worden op woensdag, zaterdag en zondag.

Meer informatie over de kerk en andere activiteiten in Meijel is verkrijgbaar bij het, tegenover de kerk gelegen, VVV Peelpunt. Hier worden ook diverse lokale streekproducten en souvenirs aangeboden, waaronder een chocolade exemplaar van de kerk in de smaken wit, melk en puur.

Beklim de kerktoren van Meijel en beleef het Peelgeluk vanaf grote hoogte.

Nieuws projectgroepen