Dorpsoverleg Meijel

08-03-2019 - Voorjaarsconcert - Méél Voices

Nieuws > Overig nieuws

Foto koor2  4 juni 2018-1.jpg

Traditiegetrouw organiseert het Meijels Mannenkoor/Méél Voices in het voorjaar een meerkorenconcert. Dit jaar op zaterdag 9 maart. Uitgenodigd zijn het Astens mannenkoor, het Mergelland mannenkoor uit Margraten en het gemengd zangkoor Animato uit Horn. Het concert zal plaatsvinden in de grote zaal van gemeenschapshuis D'n Binger. Aanvang 19.30 uur. De entree is € 10- inclusief pauzedrankje.

Het Meijels Mannenkoor/Méél Voices opent het concert o.l.v. dirigent Sylvia Berghs met een veelzijdig luchtig repertoire. Nieuw ingestuurde werken als 'Liefs uit London, The wind of change en het alom bekende werk 500 miles van The Proclaimers met veel solistische optredens en een combo, passeren de revue.

Het Astens mannenkoor o.l.v. Poul van Rooij vierde vorig jaar het 50 jarig jubileum. Dit grote koor zingt een wisselend repertoire van drie -of vierstemmige muziek in het lichtere genre. Regelmatig laat het koor zich zien in de Astense gemeenschap door in zijn geheel of in een deelbezetting met de 'Straotzangers' een muzikale bijdrage te leveren aan evenementen in het dorp, maar ook daarbuiten.

Gemengd zangkoor Animato uit Horn is in 1989 opgericht op initiatief van twee dames die nu nog steeds lid zijn. Een groep enthousiastelingen van het eerste uur bestond aanvankelijk alleen maar uit vrouwen. Al snel kwamen enkele mannen het doel helpen verwezenlijken. Het kleine zanggroepje groeide uit tot een koor met ruim 55 leden. Dirigent Math Dirks straalt in zijn leiding de kenmerken van dit jubilerende Animato uit.

Het Mergelland mannenkoor telt momenteel zo'n dertig leden. Opgericht in 1995 na een reünie van het inmiddels opgeheven jongenskoor 'De Lentebloempjes' zingt dit veelzijdig koor naast typisch Limburgse klanken veelal Engelstalige songs. Dirigent Hans Geerkens mag zich graag laten horen als solozanger op zijn ' kwetsjbuul '.

Een avond koorzang dus van hoog niveau in Meijel op zaterdag 9 maart a.s.
Wij kunnen u dit concert van harte aanbevelen en nodigen u graag hiervoor uit.
Na afloop after party in foyer met live muziek van een zangduo.

Nieuws projectgroepen