Dorpsoverleg Meijel

06-07-2017 - 42e Fiets4Daagse De Peel

Nieuws > Overig nieuws

fiets4daagse logo.jpg

Van dinsdag 18 t/m vrijdag 21 juli staat Meijel weer in het teken van de jaarlijkse Fiets4Daagse. Ook dit jaar één groot sportief feest voor jong en oud.

Recreatieve fietstochten van 30, 45 en 60 km per dag, duidelijk beschreven en bewegwijzerd of op GPS. De 30 km routes gaan grotendeels niet gelijk op met de 45- en  60 km routes vanwege de veiligheid. Naast de dagelijkse gratis traktatie ergens onderweg zijn er enkele bedrijven in de dagelijkse routes opgenomen waar u kunt afstappen om te proeven, te kijken of te luisteren.

Starten is mogelijk in een van de vier startlocaties Meijel, Deurne, Stiphout en Weert. Startlocatie in Meijel is Zalencentrum d’n Binger waar men zich op dinsdag 18 juli per dag of voor vier dagen kan inschrijven. De fiets kunt u elke dag gratis laten overnachten terwijl het parkeren van de auto gratis is. Elke dag kan vanaf 09.00 tot 13.00 uur gestart worden. De eindcontrole sluit dagelijks om 17.00 uur.  

In de 30 km routes zijn de kinderspelen opgenomen waar in drie leeftijdscategorieën elke dag gestreden zal worden om de uiteindelijke prijzen. Een fotoquiz in de 30 km routes, een routequiz in de 45- en 60 km routes waarvan de antwoorden allemaal onderweg te vinden zijn. Uiteraard elke quiz met schitterende prijzen.  Deelname van drie dagen geeft al recht op een herinneringsmedaille

Spontane vrijwilligers zullen u gastvrij ontvangen. Bij het parkeren zullen ze u de weg wijzen, inschrijvers zullen u voorzien van de nodige informatie, fietsenstalling zullen u fiets behoedzaam opbergen, verkeersregelaars zullen u een veilig gevoel onderweg geven, reparatiewagen en EHBO zal daar waar nodig aanwezig zijn, medewerkers op de controleposten zullen u van een stempel voorzien en ergens onderweg natuurlijk een traktatie van de organisatie.

Elke dag live muziek zal zorgen voor een gezellige afsluiting in d’n Binger, een drietal hobbyisten zullen hun werk aan u tonen. Voor de jeugd is er bij terugkomst in d’n Binger: o.a. springkussen, schminken op woensdag en ballonnen knopen met een goochelaar op donderdag.

De slotmanifestatie begint op vrijdag 21 juli om 16.00 uur in d’n Binger met huldigingen, prijsuitreikingen van de kinderspelen, foto quiz, routequiz en een gratis loterij voor alle deelnemers met vooraf Peelgeluk stemmingmuziek en tussendoor spectaculaire optredens.

Peeldorp Meijel en werkgroep Meijel zijn er klaar voor om u op dinsdag 18 juli te ontvangen voor het jaarlijkse fietsfeest in en rond de Limburgse en Brabantse Peel.

U bent van harte welkom!!

Info: www.fiets4daagsedepeel.nl

Email werkgroep Meijel: meijel@fiets4daagsedepeel.nl

Nieuws projectgroepen