Dorpsoverleg Meijel

15-09-2016 - Begeleid wonen

Nieuws > Overig nieuws

Make things happen.jpg


Herkent u zich ook in ons verhaal?
Begeleid wonen in de eigen vertrouwde omgeving

“Wij zijn de ouders van een jongvolwassen zoon met een beperking. Zijn hele leven speelt zich al van kleins af aan af in zijn geboortedorp Meijel. Hij is naar de gewone basisschool geweest, voetbalt in het gehandicaptenteam, werkt bij oppe Koffie in het dorp én al zijn vrienden en familie wonen ook in Meijel. Alleen begeleid wonen in Meijel is niet mogelijk! Daarvoor zou hij zijn eigen vertrouwde omgeving moeten verlaten, wat niet wenselijk is!”

 

Samen van gedachten wisselen
Graag willen we in contact komen met ouders met kinderen met een beperking die mee willen denken over het realiseren van huisvesting in de eigen vertrouwde omgeving.  Ons idee is om een huis of gebouw te realiseren in Meijel waar jongeren met een beperking samen begeleid kunnen wonen.

 

Inmiddels hebben we contact gelegd met een aantal ons bekende ouders, het Dorpsoverleg Meijel en de gemeente Peel en Maas. Samen met deze partijen willen we graag een bijeenkomst organiseren op 10 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in D’n Binger in Meijel om met u van gedachten te wisselen.
Herkent u zich in ons verhaal en wilt u graag meedenken? Meldt u dan aan door een mail te sturen naar wonen@dorpsoverlegmeijel.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ard Stappers, tel. 06 55 89 27 37.

Hopelijk ontmoeten we elkaar 10 oktober.

Familie Stappers, Meijel

Nieuws projectgroepen