Dorpsoverleg Meijel

23-05-2016 - Right To Dream verdedigt titel met succes tijdens vijfde editie RKMSV Under 15 tournament

Nieuws > Verenigings nieuws

rkmsv.jpg

Het Ghanese Right To Dream is er in geslaagd om voor de tweede keer op rij de titel te veroveren tijdens het topjeugdtoernooi in Meijel. Een sterk deelnemersveld zorgde er echter voor dat het niet zo gemakkelijk ging als het afgelopen jaar. Uiteindelijk bleken ze toch te sterk en versloegen ze het Griekse Panathinaikos in een spannende finale met 1-0.

De eerste dag van het toernooi stond in het teken van de groepsfase. De zon maakte overuren waardoor zowel op als naast het veld flink werd genoten. Het  regioteam, dat onder de naam Peel en Maas United meedeed, had de eer het toernooi te mogen openen tegen de Ghanese titelverdediger. Helaas wisten ze te stunten en ook later bleek dat teams als Rangers FC, KV Mechelen en Southampton FC te sterk waren. Toch werd er bij vlagen aardig tegenstand geboden aan deze gerenommeerde topclubs en uiteindelijk in de laatste poulewedstrijd een punt gepakt tegen FC Twente. Net als Rangers FC keerde met Fulham FC een graag geziene gast terug naar Meijel. De Engelsen kwamen echter twee punten te kort om zich te plaatsen voor de halve finale en eindigde uiteindelijk op een verdiende zesde plaats. KV Mechelen verdedigde de eer van onze Zuiderburen. Na een knappe derde plaats in de poule, eindigde ze uiteindelijk op vijfde plek. Twee teams die velen deden verrassen waren FC Twente en het Griekse Panathinaikos. De Grieken eindigden namelijk bovenaan in de poule en FC Twente ging achter Right To Dream als nummer twee door naar de halve finale. De vierde halve finalist was tweevoudig winnaar FC Kopenhagen. De Denen verspeelde in de laatste poulewedstrijd de eerste plek, waardoor ze op zondag tegen Right To Dream moesten spelen voor een plek in de finale.

In die eerste halve finale kon FC Kopenhagen lang tegenstand bieden, maar uiteindelijk ging Right To Dream verdient naar de eindstrijd van het RKMSV Under 15 tournament. De andere halve finale ging tussen de FC Twente en Panathinaikos. De Tukkers werden verslagen door het fenomeen waar Nederlanders normaliter niet goed in zijn; strafschoppen. Deze domper werkte door naar de strijd om plek drie, die uiteindelijk werd gewonnen door FC Kopenhagen. De eindstrijd leek te worden bepaald door strafschoppen, totdat Kelvin Ofori met een schitterende individuele actie de wedstrijd besliste. Mede door deze actie werd hij verkozen tot speler van het toernooi. De vreugde van Right To Dream werd na het laatste fluitsignaal uitgedrukt in verschillende Afrikaanse liederen en vreugdedansjes. Een terechte winnaar tijdens een goed bezocht en gezellig weekend. We hopen iedereen aankomend jaar terug te zien op 27 en 28 mei, wanneer de zesde editie van het RKMSV Under 15 tournament op de voetbalkalender staat.

 

Nieuws projectgroepen