Dorpsoverleg Meijel

16-05-2016 - RKMSV in ban van vijfde editie Under 15 tournament

Nieuws > Verenigings nieuws

Afbeelding RKMSV Under 15 tournament.jpg

De vijfde editie van het RKMSV Under 15 tournament staat op het punt van beginnen. Op zaterdag 21 en zondag 22 mei reizen verschillende internationale topteams af naar Meijel of daar deel te nemen aan dit topjeugdtoernooi. Met onder andere Southampton FC, Right To Dream en FC Kopenhagen hoopt de organisatie een groot aantal bezoekers te trekken naar de Meijelse voetbalvelden. Met het toernooi wil men de vereniging op de kaart zetten en zowel lokaal als regionale binding creëren. Daarnaast hoopt de club uit het Limburgse Peeldorp met de inzet van deze topsporters op een positief effect richting de breedtesport.

De diversiteit van het deelnemersveld is juist hetgeen wat dit toernooi uniek maakt. Zo zijn er met Rangers FC, Southampton FC en Fulham FC een drietal fysiek sterke ploegen afkomstig van de Britse Eilanden aanwezig. Een aantal technische ploegen als Panathinaikos uit Griekenland, Kopenhagen uit Denemarken en KV Mechelen uit België  zullen ook  deelnemen. Onze Oosterburen zullen niet ontbreken; met Arminia Bielefeld komt er wellicht een verrassende outsider naar het Meijel toe. De titelverdediger Right To Dream maakt zich tevens weer op voor een lange vlucht vanaf het Afrikaanse land. Een team waarin passie en beleving in overvloed te zien is, deed iedereen het afgelopen jaar verbazen door zowel voetbaltechnisch als lichamelijk van bovengemiddeld niveau te zijn.     

Als Nederlandse afvaardiging komt dit jaar FC Twente van (kampioen geworden in de eerste divisie), NEC/FC Oss (eindigden op een knappe derde plek in de eredivisie achter AJAX en Feyenoord), partnerclub VVV/Helmond Sport en het regioteam onder de naam Peel en Maas United. Met name in het laatste team is dit jaar meer geïnvesteerd, waardoor er een team staat dat klaar is om zich te meten met deze Europese topclubs.

Dus wil jij dit spektakel niet missen en heb je zin in een leuke dag vol topvoetbal, gezelligheid en leuke side-events? Zorg dan dat je er komend weekend bij bent in Meijel om het Peelgeluk te beleven. Voor meer informatie ga naar www.topc-rkmsv.nl of bezoek onze facebookpagina.

Nieuws projectgroepen