Dorpsoverleg Meijel

20-03-2016 - Startkapitaal voor buurtprojecten

Nieuws > Overig nieuws

onze buurt.jpg

Al voor het vijfde jaar bevordert Onze Buurt de leefbaarheid in wijken en dorpen. Onze Buurt is een actie van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg en reikt elk jaar een stevig startkapitaal uit aan het beste buurtplan. We vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken.

2016 is een jubileum jaar voor Onze Buurt en daarom is de prijzenpot groter dan ooit: er ligt €60.000,- klaar voor de uitvoering van wijk- en dorpsprojecten in Limburg. Het beste project gaat met de hoofdprijs naar huis van maximaal €50.000, maar er zijn ook royale troostprijzen van duizenden euro’s.

Met Onze Buurt zoeken we -geholpen door het Oranje Fonds, de regionale zender L1 en  A & C Media- naar de mooiste, meest sociale, succesvolste en leukste Limburgse wijk-initiatieven.

De editie van 2015 werd gewonnen door de Fiets- & Schoenenbank uit Maastricht, in 2014 ging Huurders Belangen Vereniging Hoensbroek met de prijs aan de haal, in 2013 kreeg de Dorpsraad Heide tienduizenden euro’s om een dorpskeuken te bouwen en in 2012 ging de hoofdprijs naar de Blerickse school Klingerberg die een speelplaats voor de wijk opende.

Wie wordt de winnaar van Onze Buurt 2016? Schrijf in en maak een kans op maximaal 50.000 euro.

Nieuws projectgroepen