Dorpsoverleg Meijel

19-03-2016 - Zesde Goede Doelenweek in Meijel

Nieuws > Overig nieuws

gdwm.jpg

In april 2011 werd in Meijel de eerste Goede Doelenweek gehouden. Dertien collecteleiders van landelijke fondsen, die in Meijel collecteerden, besloten samen te gaan werken: Alzheimer Nederland, Astma Fonds, Brandwonden Stichting, Nationaal Epileptie Fonds, Hartstichting, Jeugdfonds Jantje Beton, KWF Kankerbestrijding, Lepra Stichting, Maag Lever Darm Stichting, Nierstichting, Prinses Beatrix Fonds, Reumafonds en Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Er werden bijdragelijsten rondgebracht, waarop de inwoners van Meijel per landelijk fonds konden aangeven, wat ze wilden schenken. Briefophalers gingen twee dagen op pad om de enveloppen op te halen. Het werd een groot succes. Het draagvlak werd steeds groter en de opbrengst in 2015 was € 19.009,24. De organisatie van de vijfde Goede Doelenweek in Meijel verliep als een geoliede machine, dankzij de inzet van bijna 250 Meijelse vrijwilligers.

Inmiddels wordt deze werkwijze gebruikt in alle kernen van de gemeente Peel en Maas. Er is dit jaar in week 15 een gelijktijdige inzamelingsactie.

Wij hopen dat de inwoners van Meijel gul zullen geven aan de Goede Doelenweek en dat de deelname en opbrengst ons dit jaar weer mag verrassen.

Nieuws projectgroepen