Dorpsoverleg Meijel

29-11-2015 - Peelpush zwaarbevochten langs Sliedrecht

Nieuws > Verenigings nieuws

H1-Compaen_nov15_34.jpg

Sliedrecht Sport H1 - Peelpush H1 1-3(22-25, 27-25, 16-25, 22-25)
                   
Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Guido Görtzen aantreden in de altijd gezellige sporthal De Stoep. De heren hoofdmacht van Sliedrecht was de volgende opponent in het verhaal "Peelpush".
 
In de eerste set werd al duidelijk dat Sliedrecht een feestavond had en er gefeest moest worden. Met een goede servicedruk en een scorende Side-out wist Sliedrecht de druk op te voeren en roken zij bloed bij de koploper. Peelpush kwam niet lekker uit de startblokken maar haakte gaandeweg de set weer aan middels een goede servicereeks. Boven de twintig werden de plaatsen op de ranglijst weer goed zichtbaar. Aan peelpush zijde ging de foutenlast omlaag, werden belangrijke ballen verdedigd en onmogelijke ballen gescoord. Zoals eerder gebleken was Peelpush heer en meester boven de twintig; 22-25.
 
Met de feestavond in zicht wilden de mannen van Sliedrecht wel wat te vieren hebben natuurlijk. Ook in set twee moesten de Limburgers hard vechten voor de punten. Een spannende set met veel vecht volleybal werd uiteindelijk gewonnen door Sliedrecht; 27-25. Aan de reeks van 21 ongeslagen sets voor koploper Peelpush kwam helaas een einde. Was dit dan het begin van het einde?
 
Nee hoor. Dat maakte de Meijelse selectie even duidelijk in sporthal De Stoep. Met veel servicedruk, een lage foutenlast, een hoog aanvalspercentage en verscheidene bloks overrompelde Peelpush de opponent. Sliedrecht kreeg niks meer paraat en moest duidelijk haar meerdere erkennen; 16-25.
 
De intocht van Sinterklaas heeft er schijnbaar aan meegedragen dat een aantal teams met punten gingen strooien. Helaas voor Sliedrecht wilde Peelpush hier niet aan mee werken. In een laatste set waar Sliedrecht er nog even voor ging en alles op alles zette, was het Peelpush dat rustig bleef. Deze rust betaalde zich uit boven de twintig en zo kon Peelpush ook de vierde set winnend afsluiten; 22-25. Complimenten aan Sliedrecht na deze zwaar bevochten zege. De drie punten gaan gelukkig weer mee naar Meijel. 
 
Over twee weken zal Peelpush wederom proberen om de drie punten te pakken. Ditmaal tegen 
HLN Van Daal/DS H1 uit Den Dungen. Aanvang van de wedstrijd op zondag 13 december om 15:30 uur in sporthal De Körref.
Hopelijk tot dan! 

Nieuws projectgroepen