Dorpsoverleg Meijel

26-10-2015 - Meijel start Repair Café

Nieuws > Overig nieuws

Repaircafe 2.png

Na het succes van eerder opgestarte Repair Café’s in de omgeving wil ook Meijel niet achterblijven. Alleen wat anders van opzet, des Meijels en kleinschalig. Een combinatie van iets repareren en ontmoeten en dat onder het genot van een kop koffie. Samen aan de keukentafel bij Oppe Koffie. Laagdrempelig, waarbij iedereen kan binnen stappen voor een vraag of een praatje. Repareren op een nieuwe en leuke manier terug brengen in de samenleving. Dus ook om de stroom restafval te verminderen, reparatiekennis te verspreiden en te behouden.
De opzet is om gewoon achter een keukentafel te gaan zitten, waarbij zaken zoals klein huishoudelijke apparaten en speelgoed wordt aangeboden voor reparatie. Klaar terwijl u wacht. Het moet natuurlijk wel klein spul zijn en geen stofzuigers of een fiets. Ook voor verstelwerk kunt u ook terecht. Er worden echter géén maatpakken of complete jurken gemaakt. Waarom iets weggooien als het nog te repareren is. De naaister zit voor u klaar. Zij kan u natuurlijk ook adviseren wat u met uw kleding het beste kunt doen. De toegang is gratis. Alleen wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Uiteraard na een succesvolle reparatie.

Openingstijd op zaterdagmorgen om 9.30 uur tot 11.30 uur. Altijd op de eerste zaterdag van de maand en de derde zaterdag van de maand.

Belangrijk om te weten. Start op zaterdag 7 november. Leg uw spullen maar vast klaar. Wij zijn er klaar voor. Samen maken wij dit initiatief tot een succes.

Locatie: Oppe Koffie, Raadhuisplein 3 Meijel

Repaircafe 3.png

Nieuws projectgroepen