Dorpsoverleg Meijel

18-07-2015 - Terreinbezoek groenplatform

Nieuws > Overig nieuws

DSC00090.jpg

Het  jaarlijkse terreinbezoek van de 3 lokale groenplatforms op donderdag 16 juli 2015 kende dit jaar een gevarieerd en leerzaam programma.

In peeldorp Meijel werd een bezoek gebracht aan project “Startebos” waar Bijenpark Molania (nabij Sportpark de Starte) zijn onderkomen heeft. Een mooie bijenstal, diverse bijenvolken en verschillende plantengroepen maken het bijenpark tot een bezienswaardigheid. Johan Arts van de Bosgroep gaf uitleg over het project “Startebos”.

Aansluitend werd maasdorp Kessel aangedaan waar een bezoek werd gebracht aan de Tasbeek. Edwin Stevens van Waterschap Peel en Maas gaf uitleg over de hermeandering en de aanleg van dit unieke project.

Een bezoek aan Wijngilde Peel en Maas stond als laatste op het programma. De fraaie wijngaard die aan de Potdé is aangelegd in samenwerking met het Groen Platform.

Wethouder Raf Janssen verrichtte officieel de opening van de wijngaard en aansluitend gaf Frans Verdonschot uitleg over het wijngilde en de wijngaard. Uiteraard werd het programma op passende wijze afgesloten met een drankje (wijntje) en een hapje.

DSC00083.jpg

Nieuws projectgroepen