Dorpsoverleg Meijel

10-04-2015 - Openbare puintraining reddingshonden IRG

Nieuws > Overig nieuws

puin.jpg

De sloopwerkzaamheden van de Beckers fabriek vorderen gestaag. Tijdens zo’n traject zijn er altijd nuttige initiatieven die gebruik maken van de situatie ter plaatse. Zo vindt er op zondag 12 april op de slooplocatie een zogenaamde ‘puintraining’ plaats door Stichting Internationale Reddingshonden Groep (IRG) uit Gameren. U bent van 9.00 tot 15.00 uur van harte welkom om hierbij als publiek aanwezig te zijn. Uiteraard kan de slooplocatie niet betreden worden; u kunt achter een omheining de training bekijken.

De IRG is een rampenhulporganisatie die reddingshonden zowel nationaal als internationaal inzet om overlevenden te zoeken onder puin na onder meer gasexplosies en aardbevingen. Dit doet zij in opdracht van rijks- en gemeentelijke overheden en hulporganisaties. De IRG werkt hierin nauw samen met politie en brandweer.
Om de honden te trainen en op niveau te houden, is het belangrijk dat zij regelmatig op puinlocaties trainen om de situatie zo realistisch mogelijk na te bootsen. De locatie van de voormalige Beckers fabriek is hiervoor natuurlijk een plek bij uitstek!

Nieuws projectgroepen