Dorpsoverleg Meijel

07-02-2015 - Peelpush Heren 1 keert terug op plek twee

Nieuws > Verenigings nieuws

Afgelopen weekend stond de lastige wedstrijd tegen de nummer twee Pelster / Cito, dat in punten gelijk stond, op het programma. In de uitwedstrijd in Zeist werd het een 2-3 overwinning voor Peelpush. Het beloofde een spannende avond te worden in sporthal de Körref. 

In de eerste set liet Peelpush wederom zien een ‘slow starter’ te zijn. Het niveau was weliswaar niet slecht, maar Cito bleef telkens een stapje voor. De gasten uit Zeist kwamen wel goed uit de startblokken en lieten ook nadrukkelijk van zich horen op de bank. Dit resulteerde in een 22-25 setwinst in het voordeel van Cito.

Net als vorige week verloor Peelpush haar eerste set. Vorige week werden de Limburgers daardoor wakker geschud en wonnen de wedstrijd alsnog met 3-1 en herstelde zich knap. In de tweede set begon de thuisploeg beter te spelen en meteen groeide het geloof in een goede afloop. Als gevolg van het niet al te hoogstaande niveau werd het een echte vechtwedstrijd. Hierin bleek Peelpush de betere en won de set vervolgens met 25-23.

De derde set werd een kopie van set twee. Het spel ging redelijk gelijk op met een aantal spannende rally’s. Het enige merkwaardige van deze set waren de beslissingen van de scheidsrechter. Cito werd hierdoor benadeeld en kreeg ook nog eens een gele en rode kaart. Deze klappen kwamen zij niet meer te boven waardoor Peelpush de set met wederom 25-23 kon binnenhalen.

In de vierde set was het over met Cito. Een goede start van de Meijelnaren zorgde voor een groot gat. Het was opvallend dat toen eenmaal de carnavalsmuziek aan ging de Limburgers ineens bakken met energie kregen en er nog eens even flink tegen aan gingen. In deze set werd Cito compleet weggespeeld en kreeg het geen voet aan de grond. Met 25-15 werd de set duidelijk gewonnen door Peelpush en daarmee de 3-1 winst, 3 punten en de tweede plek afgedwongen. Doordat Compaen verloren had van Etec/Nesseland loopt Peelpush ook 3 punten uit op Compaen. Peelpush herovert hiermee de tweede plek en neemt voorlopig even afstand van Cito en Compaen.

Volgende week staat de topper op het programma uit tegen Compaen. Thuis werd het 2-3 in het voordeel van de zeerovers. Peelpush is uit op revanche en zal er met de volle buit vandoor willen gaan. Aanvang van de wedstrijd is 18:00 uur in sporthal de Amstelcampus te Amsterdam.

Nieuws projectgroepen