Dorpsoverleg Meijel

18-01-2015 - Peelpush Heren 1 is snel klaar met Nesselande

Nieuws > Verenigings nieuws

Afgelopen weekend stond voor Peelpush Heren 1 het uitduel tegen de hekkensluiter ETEC/Nesselande op het programma. De thuiswedstrijd werd met 3-0 in het voordeel van Peelpush beslist. Gezien het teleurstellende resultaat van de week ervoor was Peelpush erop gebrand om nu wél de volle buit te veroveren.

Het begin van de eerste set was slordig voor de mannen uit de Peel. Nesselande startte gretig en overrompelde de Peelclub in eerste instantie. Met een 6-2 voorsprong voor Nesselande werd dan ook de eerste time-out aangevraagd bij Peelpush. Tijdens de time-out werd het duidelijk dat Peelpush uit een ander vaatje moest tappen. Met veel enthousiasme en een aantal mooie punten herpakte Peelpush zich. Daarna was het ook de bezoekende ploeg dat de dienst uit maakte. Peelpush nam een fikse voorsprong en trok al snel de set naar zich toe. Met 19-25 werd de eerste set afgesloten in het voordeel van de Limburgers.

De tweede set startte de Limburgers stukken beter dan de eerste set. Ditmaal was het Peelpush dat vanaf het begin de leiding nam. De Limburgers waren ook niet van plan om Nesselande de ruimte te geven om in hun spel te komen. Halverwege de set werd wederom een ruime voorsprong gepakt. Nesselande probeerde nog wat terug te doen, maar was duidelijk de mindere partij. De tweede set werd met dezelfde cijfers in het voordeel van Peelpush beslist; 19-25.

Met al één punt in de pocket na ongeveer veertig minuutjes werd aan de derde set gestart. Peelpush wilde graag het teleurstellende resultaat van de week ervoor vergeten. Niets zou beter helpen dan een klinkende 0-3 overwinning. In de derde set nam het enthousiasme wat af en gaf Peelpush wat minder hard gas dan de twee voorgaande sets. Nesselande begon nu ook beter te spelen en scoorde veelvuldig dankzij de diagonaalpositie. Peelpush wist de gehele set een kleine voorsprong van twee tot drie puntjes te behouden, maar Nesselande bleef goed meespelen. Boven de twintig werd het nog even spannend met tussenstanden van 22-23 en 23-24. De Limburgers scoorden het eerste matchpoint dat zij kregen en maakte met 23-25 een einde aan de derde set én hiermee de wedstrijd. Een mooie 0-3 overwinning bij de hekkensluiter na ongeveer 61 minuten gespeeld te hebben. Peelpush haalde eindelijk weer haar niveau en kon tevreden afreizen naar het zuiden.

Met dit goede gevoel gaan de Limburgers zich voorbereiden naar de volgende wedstrijd thuis tegen Dynamo Apeldoorn aanstaande zondag. Wil Peelpush mee blijven doen voor de top drie, dan zullen ze ook tegen Dynamo weer de nodige puntjes moeten pakken. Aanvang van de wedstrijd is aanstaande zondag om 15:30 uur in Sporthal de Körref. Een aangewezen mogelijkheid voor de volleyballiefhebber uit de regio om deze wedstrijd bij te wonen. Hopelijk tot dan!

Nieuws projectgroepen