Dorpsoverleg Meijel

11-01-2015 - Peelpush Heren 1 laat dure punten liggen

Nieuws > Verenigings nieuws

Het jaar begon goed voor de Limburgers met positief nieuws vanuit de ziekenboeg. De schouder van Martijn was hersteld en Roger kon langzamerhand weer beginnen met opbouwen. De trainingen deze week verliepen goed genoeg voor Roger om zijn rentree te maken. Mede door dit positief nieuws werd er dus met vertrouwen uitgekeken naar de wedstrijd tegen Ecare Apollo 8. Wilde Peelpush aanhaken bij de top 3 moest er gewonnen worden.

De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen werd beslist in het voordeel van de Limburgers. Een goede start zette de Meijelnaren op een 2-0 voorsprong. Apollo wist de derde set nog te pakken, maar moest haar meerdere erkennen , na een spannende vierde set, in Peelpush.

De eerste set verliep moeizaam voor de Limburgers. Apollo speelde goed mee en kroop steeds dichter naar Peelpush toe. Het ontbrak aan enthousiasme en overtuiging aan de kant van Peelpush. Dit zorgde ervoor dat Peelpush niet weg kon lopen van Apollo. Integendeel, boven de 20 waren het de gasten die aan het langste eind trokken; 23-25.

De tweede set startte de Limburgers ene stuk beter. Er werd meteen een klein gat geslagen waarop Peelpush halverwege de set middels een goede servicereeks verder kon uitlopen. Deze set werd gemakkelijk binnen gehaald door de Limburgers; 25-15.

De derde en vierde set leken hetzelfde. Net als in de eerste set werd er te slap gespeeld door Peelpush. Te weinig enthousiasme en overtuiging. Apollo wist hier slim op in te spelen en zag een kans liggen. De derde set ging met 21-25 naar Apollo en de vierde met 25-22 naar Peelpush.

Peelpush startte goed in de vijfde set en pakte een kleine voorsprong. Helaas voor de Limburgers werd die voorsprong verspeeld en moest Peelpush wisselen met een score van 8-7 in het eigen voordeel. Het leek een krappe winst te gaan worden voor de thuisploeg, maar niets bleek minder waar. Apollo kwam knap terug en wist de vijfde set te pakken; 13-15.

De avond werd weliswaar mooi afgesloten op het jaarlijkse midseason feest waarbij ook de mannen van Apollo aanwezig waren. Al met al een gezellige avond! Komende week zal Peelpush hard moeten gaan trainen. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Nesselande op het programma. Dan zal er alles aan gedaan moeten worden om de punten mee naar Meijel te nemen.

Nieuws projectgroepen