Dorpsoverleg Meijel

30-11-2014 - Peelpush Heren 1 doet weer mee!

Nieuws > Verenigings nieuws

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen ‘The Dark Horses’ uit Sliedrecht op het programma. Na een teleurstellend resultaat vorige week in Nijmegen en de week ervoor tegen Dordrecht voor eigen publiek waren de Limburgse mannen moreel verplicht om het thuispubliek weer eens te trakteren op een mooie pot volleybal. Gezien de stand , 1 punt verschil, zou het een spannende wedstrijd moeten worden.

Na de eerste set leek het erop dat de donkere paardjes binnen het uur weer naar huis konden draperen. De mannen van Peelpush waren de eerste set oppermachtig en lieten zien waarom zij bekend stonden. Met een hoge service druk en een sterke side-out speelde Peelpush de bezoekers uit Sliedrecht helemaal zoek. Sliedrecht had geen antwoord op het sterk spelende Peelpush; 25-18.

In de tweede set gebeurde precies waar coach Bernd Mikkers zijn ploeg nog voor waarschuwde. Sliedrecht begon pas te volleyballen in set twee. De service druk van Peelpush zakte enorm weg waardoor het bij Sliedrecht beter en beter ging lopen. Peelpush kreeg weinig grip op de goed spelende diagonaal van Sliedrecht. Deze set ging verloren met 22-25.

In de derde set herpakte Peelpush zich. De service verliep beter en de side-out werd weer afgemaakt. Met een aantal lange, mooie en met name spannende rally’s werd wederom duidelijk waarom de Limburgers bovenin de ranglijst te vinden waren. Een solide spel boven de twintig zorgde er voor dat Peelpush uiteindelijk aan het langste eind trok; 25-21.

In het begin van de vierde set werd even gedacht aan de week ervoor. Toen stond Peelpush ook 2-1 voor in Nijmegen en was het tot dan de betere ploeg.  Helaas voor de Limburgers ging die wedstrijd verloren met 3-2. Even leek het erop dat ook nu een vijfsetter nodig was voor de beslissing. Peelpush bleef de zenuwen de baas en knokte zich als een team helemaal terug. Met een goede service serie werd een gat geslagen. Dit gat zorgde voor een comfortabele voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven; 25-21 winst en daarmee de 3-1 eindzege.

De Limburgers hebben het publiek weer eens ouderwets vermaakt en eindelijk weer de volle drie punten te pakken. De nederlaag van de zeerovers uit Oostzaan zorgt ervoor dat Peelpush de derde plek bezet met 2 punten achter op de nummer 2 Compaen. Volgende week moet de Meijelse selectie naar ‘Het Harde’ om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de beker. Tegenstanders zijn; EVV H1, Dynamo H2 en Vocasa H1.

Nieuws projectgroepen