Dorpsoverleg Meijel

23-11-2014 - Peelpush Heren 1 laat punten liggen

Nieuws > Verenigings nieuws

Afgelopen weekend stond voor Peelpush Heren 1 de zware uit wedstrijd tegen Vocasa in de vocasa volleybaltempel op het programma. De twee teams kenden elkaar al vanuit de voorbereiding waardoor de Limburgers gewaarschuwd waren. Vocasa kende geen goede start, in tegendeel tot Peelpush, maar was op de weg terug. De mannen van Peelpush hadden de laatste tijd de ene na de andere teleurstelling te verwerken. Ook afgelopen donderdag was het raak. Middenman Eddy Raaijmakers was dit maal de zak. Op de training verstapte hij zich en ging door zijn enkel. Met een selectie van 8 man ging Peelpush Heren 1 toch naar Vocasa om punten te pakken.

In de eerste set liet Peelpush meteen zien waarom het derde stond. Een sterke side-out en veel service geweld zorgden ervoor dat de passing bij Vocasa ondermaats waren. Vroeg in de eerste set werden beide passer-lopers aan de kant van Vocasa meteen gewisseld. Het gat bleek niet meer te dichten en de Limburgers pakten de eerste set ruim van de sympathieke buren uit Nijmegen.

De tweede set startte Vocasa beter en leek meer grip te krijgen op het spel van de Limburgers. De twee teams lieten zien dat zij aan elkaar gewaagd waren. Met mooie rally’s en veel werklust liep de set tegen het einde aan. De Limburgse mannen bleken net niet scherp genoeg en lieten deze kans op 0-2 liggen. Vocasa pakte de set met 26-24.

In de derde set was Vocasa de bovenliggende partij. De hele set domineerde zij het spel en bleef Peelpush lekker bij. Het gevoel heerste aan de kant van de thuisclub dat zij de set zouden pakken. Maar niets bleek minder waar. Peelpush schakelt een tandje bij en weet de set nog net naar zich toe te trekken; 23-25.

In een vierde set kon Peelpush de volle buit naar zich toe trekken en met een voldaan gevoel terug naar het mooie Limburg afreizen. Vocasa had andere plannen. In deze set werd de term Vocasa volleybaltempel eindelijk duidelijk. Het publiek ging achter de ploeg staan en schreeuwde ze naar de overwinning. Tot aan 15-15 ging het gelijk op, waarna Vocasa een gat wist te slaan wat Peelpush niet meer gedicht kreeg. Met 25-22 pakte Vocasa de vierde set.

In de vijfde set herpakte Peelpush zich. Met een voorsprong van 6-2 en 8-4 leken ze de vijfde set naar zich toe te trekken. Een aantal foutjes en gemiste kansen zorgde ervoor dat Vocasa weer terug kwam. Peelpush probeerde het nog, maar het wilde niet lukken. Vocasa pakte ook de vijfde set met 15-13 en daarmee dus de eindzege.

Een vermakelijke pot volleybal voor het publiek, maar een teleurstellend resultaat voor de Limburgers. De eerste scheidsrechter was een beetje tekenend voor de avond; allemaal net niet. Een aantal dubieuze beslissingen en momenten die hij niet heeft gezien of niet begreep. Desalniettemin heeft Peelpush minimaal 1, misschien wel 2 punten laten liggen.  Volgende week moet Peelpush het thuis tegen Sliedrecht om haar derde plek te verdedigen. Aanvang om 19:00 uur in sporthal De Körref.      

Nieuws projectgroepen