Dorpsoverleg Meijel

13-11-2014 - Peelpush Heren 1 wint topper in Hengelo!

Nieuws > Verenigings nieuws

Afgelopen weekend stond de topper tegen Webton/Hengelo op het programma voor Peelpush Heren 1. De nummer drie tegen de nummer vier van de ranglijst. Doordat de koploper Alterno de derby speelde tegen stadgenoot Dynamo kon Peelpush aanhaken bij de top of voorlopig even afstand nemen. Datzelfde gold natuurlijk ook voor Webton/Hengelo.

Na twee uur in een busje gezeten te hebben kwamen de lange mannen van Peelpush aan bij het OSG in Hengelo. In tegenstelling tot het jaar ervoor kwamen de Limburgers terecht in een sfeervolle hal met goed gevulde tribunes. Webton, wat afgelopen zomer een opmerkelijke transformatie had ondergaan, was inmiddels van degradant tot topper uitgegroeid en werd fanatiek toegejuicht door het aanwezige publiek en de cheerleaders. De ambiance was niet te vergelijken met die van een jaar terug. Het was aan de Limburgse mannen om te proberen de puntjes mee naar huis te nemen.

Al tijdens de warming-up werd duidelijk dat er gespeeld werd om aan te haken bij de top. De eerste set werd te tam gestart aan de kant van Peelpush. Webton/Hengelo profiteerde hiervan en nam meteen de leiding. Met lef, overtuiging en enthousiasme ging Webton van start. Gesteund door het publiek gaf Webton de eerste set ook niet meer weg en speelde deze solide uit met 25-21.

Peelpush leek wat overdonderd in de eerste set. Het werd de Limburgers ook meteen duidelijk dat ze de punten ook niet cadeau kregen. De tweede set werd een stuk feller gestart aan de kant van Peelpush. Een goede pass lijn en veel servicedruk zorgde ervoor dat nu Peelpush de overhand kreeg. En kleine voorsprong halverwege de set werd ook niet meer weggegeven; 20-25.

Peelpush kreeg de smaak te pakken en startte ook met veel enthousiasme in de derde set. De lijn van de vorige set werd doorgetrokken en het OSG werd stiller en stiller. Halverwege de set liepen de Limburgers wederom een paar punten uit en konden zo redelijk eenvoudig de set uit spelen; 19-25.

De daarop volgende set kon Peelpush de wedstrijd beslissen en de drie punten mee naar Limburg nemen. Webton dacht daar anders over en pakte vroeg in de set een serviceserie waardoor het een viertal punten uit liep. De hele set heeft Peelpush nog geprobeerd om terug te komen, maar het zat de Limburgers niet mee. Webton maakte er onder steun van het publiek 2-2 van.

Een allesbeslissende vijfde set zou uitmaken wie de achtervolging in zou zetten op koploper Alterno en wie er achter bleef. Webton startte meteen goed en wist een paar punten los te komen (7-3). Peelpush wat even van slag leek en niet meer in staat werd geacht om deze set te winnen kwam door een drietal killblocks op het juiste moment terug tot 7-8. Na de wisseling van speelhelft ontstonden er een aantal bloedstollende rally’s die uiteindelijk in het voordeel van de Peelclub eindigde. Een 10-14 werd niet meer uit handen gegeven en afgemaakt met 11-15.

Een zwaar bevochten, maar uiteindelijk een verdiende overwinning met als beloning twee punten. Peelpush staat nu met 14 punten uit 7 wedstrijden op een verdienstelijke tweede plek met drie punten minder dan de koploper. Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen Dordracht op het programma. De volle buit zal nodig zijn om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Aanvang om 15:30 uur in sporthal De Körref. Tot dan!           

Nieuws projectgroepen