Dorpsoverleg Meijel

12-11-2014 - Bericht van Sinterklaas

Nieuws > Verenigings nieuws

Sinterklaas. png.png

Oproep aan alle ouders!

Ook dit jaar willen de Sint Nicolaas parochie en schutterij Sint Nicolaas de Meijelse kinderen graag weer een mooi, spannend Sinterklaasfeest aanbieden. Verleden jaar stond het grote boek van Sinterklaas centraal; dit jaar is dit de staf van Sint  en … zijn stafmedewerkers. “Hoezo”vraagt u zich misschien af. Wel in het logo van zowel de parochie als dat van de schutterij is heel nadrukkelijk een staf verwerkt. En in de Sinterklaasfilm die verleden jaar in de bioscoop speelde ‘De club van Sint Nicolaas en de Pietenschool’,  zochten ze stafmedewerkers. Daar gaan we dit jaar in Meijel naar op zoek. Kinderen die stafmedewerker van Sint willen worden. Maar dat lukt ons natuurlijk nooit zonder medewerking van de ouders. Wij willen jullie vragen jullie kinderen  het nu volgende stukje te laten lezen. Zijn ze daarvoor nog te klein dan willen we jullie vragen zo lief te zijn om het hun voor te lezen. Houdt u als ouder vooral ook zelf de data in de gaten waarop er een activiteit plaatsvindt en kom er met uw kind(eren) naar toe. Dan maken we er samen een heel mooi feest van. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Parochie en schutterij Sint Nicolaas

 Stafmedewerker.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieve kinderen,

Sinterklaas heeft ook dit jaar weer aan de kerk en aan schutterij Sint Nicolaas gevraagd voor hem en de Meijelse kinderen een mooi feestje te organiseren. Sint had ook een verzoek aan ons. Hij is op zoek naar zoveel mogelijk kinderen die in Meijel stafmedewerker van hem willen worden. Daar willen wij  heel graag aan meewerken maar het kan natuurlijk alleen maar een succes worden als jullie allemaal gaan meedoen!

Hoe gaan we dit aanpakken?
In de kerk plaatsen we een staf tegen de muur met daarnaast een meetlat. Je kunt je langs die lat laten meten en op een kaartje je naam, adres en je lengte invullen en vermelden aan wie jij een cadeautje zou willen geven, bijv. opa of oma. De kaartjes kunnen gepost worden in een mijter die we samen knutselen in een mijter tijdens de kindernevendienst op zondag 16 november a.s. Op 5 december kun je dan een cadeautje komen afhalen in de kerk en dat afgeven aan de persoon die je op dat kaartje vermeld hebt. En daarmee ben je dan ook een echte stafmedewerker van de Sint. Mooi toch!
Bovendien heb je bij elke activiteit van de komende weken kans om tot bijzonder stafmedewerker te worden gekozen. Als je gekozen wordt vragen we aan je ouders of we bij jullie in de tuin een grote staf mogen plaatsen. Je bent dan de stafmedewerker van de week!

Wanneer is wat te doen!
Zondag 16 november om 10.00 uur
Harmonie eendracht luistert deze Dienst op
Kindernevendienst
waarin we samen de mijter knutselen. De kans is heel groot at dat we deze morgen ook nog bezoek krijgen van een paar Pieten die op deze zondag – in opdracht van de Sint –  Meijel komen verkennen. Trekking wie Stafmedewerker van de week wordt.

Woensdag 19 november om 14.00 uur
In het schuttershome van de schutterij aan het Donkersveld draait een hele mooie Sinterklaasfilm. En er wordt natuurlijk weer een Stafmedewerker van de week uitverkozen.  Om 16.00 uur is het afgelopen.

Zaterdag 29 november om 19.00 uur
De H.Mis wordt deze avond opgeluisterd door schutterij St. Nicolaas. Dat wordt een mooi spektakel met al die muziek in de kerk! Aan het einde van de Dienst wordt weer de Stafmedewerker van de week gekozen.

Vrijdag 5 december. Kerk open van 11.30 tot 12.30 uur
Je kunt je cadeautje in de kerk komen ophalen. Voor mam en/ of pap is er koffie met iets lekkers en  voor jou natuurlijk een heerlijk  glaasje ranja.

Zo jongens en meisjes, dit is ons plannetje. En jullie gaan Sint natuurlijk verrassen door allemaal stafmedewerker van hem in Meijel te worden. Breng je vriendje of vriendinnetje ook maar mee!

Bedankt daarvoor,

Mede namens de schutterij en de taakgroep van de parochie,

Kapelaan Roger

 

 

Nieuws projectgroepen