Dorpsoverleg Meijel

02-11-2014 - Peelpush Heren 1 vergeet te volleyballen

Nieuws > Verenigings nieuws

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen Compaen op het programma voor Peelpush Heren 1. Compaen had 9 punten uit 5 wedstrijden en daarmee een verdienstelijke zevende plek op de ranglijst. Het beloofde dus een leuke pot te worden.

In de eerste set startte Peelpush beter dan voorgaande wedstrijden. Daar waar het vorige wedstrijden ontbrak aan servicedruk en een goede side-out lukte het dit keer wel in de eerste set. Peelpush sloeg halverwege de set een gat en liet dit niet meer los. De set werd redelijk eenvoudig gepakt door de Meijelnaren; 25-20.

De tweede set liep alles een stuk minder dan de eerste set. De servicedruk, de side-out en de pass waren niet altijd optimaal. Het leek alsof Peelpush gas terug gaf en de set ‘wel even zou pakken’. Daar dachten de zeerovers uit Oostzaan anders over. Peelpush had vooral veel problemen met haar eigen spel. De foutenlast lag veel te hoog en de kansen werden niet afgemaakt. Dat resulteerde in een nipt 23-25 verlies.

De derde set moest Peelpush zich herstellen om de maximale punten in eigen huis te houden. Op een voorsprong van 21-19 leek Peelpush de derde set binnen te slepen, maar niets bleek minder waar. De zeerovers kwamen gelijk en gingen door fouten aan de kant van Peelpush eroverheen. In een spannend einde was het Compaen dat de setwinst pakte met 23-25.

Een kleine mentale tik moest Peelpush verwerken. Niemand had gedacht dat de derde set verloren zou gaan. Peelpush herstelde zich snel en begon nu ook beter te spelen. Compaen had hier geen antwoord op en verloor de vierde set met 25-15.

Een allesbeslissende vijfde set was nodig om te punten te verdelen. Met een 3-2 winst werd de schade enigszins beperkt door Peelpush. Helaas voor de Limburgse mannen zat ook dit er niet in. De zeerovers uit Oostzaan wisten de set naar zich toe te trekken en wonnen met 8-15.

Een enorme teleurstelling voor de Limburgers. Een onnodige nederlaag waar Peelpush één puntje aan over hield. Komende week zal er dus hard getraind moeten worden. Volgende week staat de topper tegen Webton/Hengelo op het programma in Hengelo. Peelpush zal er dus alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. Aanvang om 20:00 uur in het OSG Hengelo.

Nieuws projectgroepen