Dorpsoverleg Meijel

28-09-2014 - Heren 1 grijpt koppositie!

Nieuws > Verenigings nieuws

PPH1-US1_025.JPG

Afgelopen weekend had Peelpush Heren 1 de verre uitwedstrijd naar Borne op het programma staan. De tegenstander was Ecare Apollo 8 heren 1 die na vorige week, 3-1 verlies van Etec/Nesselande, als laatste op de ranglijst stond. Met de gedachte in het hoofd om na dit weekend koploper te worden reisden de Limurgse mannen af naar het verre Borne.

Om die felbegeerde koppositie te veroveren moest er wel gewonnen worden. De eerste set werd ook meteen goed gestart door de gasten uit Limburg. Goede servicedruk, verzorgd side-out spel en een goede blokkering zette Apollo dusdanig onder druk dat zij geen kant op konden. De eerste set werd daarom ook eenvoudig gewonnen door de mannen van Peelpush; 13-25.

De tweede set liet Peelpush zien dat het voor hen menens was. Apollo, dat nog geen seconde in de wedstrijd zat, had ook nu niks te vertellen. De Limburgers troefden hen op elk aspect af. Met gretigheid, enthousiasme en verzorgd spel liet Peelpush zien meer klasse in huis te hebben dan de thuisploeg. De tweede set werd eveneens gemakkelijk binnengehaald met 17-25.

De derde set daarentegen verliep heel anders dan voorgaande sets. Tot aan 7-7 ging het gelijk op en liet Apollo voor het eerst in de wedstrijd zien dat het wilde winnen. Uit het niets kregen de mannen van de Peelpush een serie om de oren die zij niet te boven kwamen. De derde set lukte alles aan de kant van Apollo en ditmaal was het Peelpush dat moest incasseren. Deze set ging verloren met dezelfde duidelijke cijfers, maar dan andersom; 25-14.

De vierde en daarmee beslissende set werd een stuk spannender dan de afgelopen drie sets. De mannen van Peelpush namen het initiatief terug en waren vastberaden om met drie punten naar huis te gaan. Door een sterke blokkering en een aantal mooie reddingen en de rally’s die daarop volgden werd een gat geslagen. In deze set liet de Peelclub nogmaals zien dat het meer klasse in huis had dan de thuisclub. Op 19-24 kon de wedstrijd beslist worden, maar de mannen van Peelpush en Apollo dachten daar anders over. Wat volgde was een spannend einde waarbij de thuisclub terug wist te komen tot 23-24. Peelpush herstelde zich op tijd en maakte er een einde aan; 23-25.

Al met al een geslaagd weekend. De eerste 2 sets en halverwege de vierde set heeft Peelpush laten zien wat het in huis had. De drie punten zijn binnen en doordat Etec/Nesselande en SV Dynamo niet gespeeld hebben en Webton Hengelo verloren heeft is Peelpush de nieuwe en trotse koploper van de Topdivisie Mannen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Etec/Nesselande tegen wachten. Wederom een leuke wedstrijd waarbij Peelpush de koppositie beslist niet weg wilt geven. We zien u graag op zondag 5 oktober om 15:30 in sporthal De Körref. Tot dan!

Nieuws projectgroepen