Dorpsoverleg Meijel

21-09-2014 - Peelpush Heren 1 pakt volle buit!

Nieuws > Verenigings nieuws

H1_2014.JPG

Afgelopen weekend was het eerste mannenteam van Peelpush te bewonderen in sporthal De Körref. Het was tevens de eerste competitie wedstrijd voor de Limburgse equipe. De tegenstander US uit Amsterdam was naar het zuiden afgereisd met één doel voor ogen; winnen! De Amsterdammers hadden als doelstelling om in de top 6 mee te draaien dit seizoen. Peelpush Heren 1, wat afgelopen seizoen zesde is geworden, was dan natuurlijk een mooie graadmeter om te kijken hoe het er voor stond.

De eerste set werd aan beide kanten goed gestart. Er werd vanaf het begin van beide kanten geprobeerd om de opponent onder druk te krijgen. Uiteindelijk was het US wat hier het meest in slaagde. Met veel enthousiasme en overtuiging werd er gespeeld. Halverwege de set liepen de Amsterdammers meer en meer weg op het passend mindere Peelpush. Peelpush kon geen vuist meer maken en liep niet meer in op de Amsterdammers. De eerste set liep dus stroef en werd gewonnen door US met ruime cijfers; 16-25.

Het was dus duidelijk dat Peelpush de tweede set aan de bak moest. Door een goede servicereeks aan het begin van de set werd er meteen een gat geslagen van vijf punten. Het was duidelijk te zien dat Peelpush de servicedruk omhoog had gegooid. Dit keer was het US wat passend niet overeind bleef en Peelpush wat heer en meester werd. Deze set ging daarom ook ruim naar de Peelclub met 25-13.

De derde set zou betekenend kunnen zijn voor de wedstrijd. Ook nu werd aan de kant van Peelpush sterk gestart. Vanaf begin af aan trokken de mannen van Peelpush de voorsprong naar zich toe waardoor er een gat bleef gedurende de set. US leek zo gebroken van de tweede set dat ze de derde set nog alles probeerde te geven. De Amsterdammers zagen zelf dat zij niks meer hadden in te brengen. Peelpush trok ook de derde set naar zich toe; 25-21.

Werd het de volle buit of zou er nog een vijfsetter plaatsvinden? De mannen van Peelpush dachten hier anders over. Van begin af aan werd goed gespeeld en US werd volledig onder druk gezet. Peelpush was wederom heer en meester. Maar een voorsprong van 21-13 werd zomaar weggegeven. Werd Peelpush ineens nonchalant? Misschien waren ze vermoeid? Of lag het aan de leeftijd van het jeugdige team? US kwam daardoor nog even dichtbij, maar al snel werd er een eind aan gemaakt. De set werd uiteindelijk met 25-22 gewonnen.

De 3 punten blijven in huis door een knappe zege op promovendus US uit Amsterdam. Peelpush bedankt het publiek en hoopt dat zij er bij de volgende thuiswedstrijden ook weer zijn. Volgende week moeten de mannen van Peelpush uit naar Ecare Apollo 8 uit Borne. Aanvang om 17.30 uur in sporthal t' Wooldrik.  

Nieuws projectgroepen