Dorpsoverleg Meijel

27-06-2014 - Peelpush Meisjes A bekerwinnaar

Nieuws > Verenigings nieuws

Na het op een haar na mislopen van de finale om het Nederlands Kampioenschap, kregen de meiden van Peelpush een tweede kans op een hoofdprijs. Op donderdag 29 mei trad de Meijelse formatie op tegen het bekende Sliedrecht Sport en na vier sets kon trotse aanvoerster Anouk de Jong de beker in ontvangst nemen.

De weg die leidde naar de bekerfinale werd zonder echte drempels genomen; in de voorrondes werd slechts één set weggegeven en dus waren de verwachtingen hooggespannen. Na een ietwat onwennige start bleek er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht en met redelijke eenvoud werd de eerste set binnengehaald.

Ook in de tweede set kon Peelpush lang teren op een ruime voorsprong. Echter, met kunst- en vliegwerk werkte Sliedrecht Sport zich langszij en trok de stand met 1-1 weer recht. De spanning in de wedstrijd was terug en des te groter was de opluchting na het winnen van de derde set. Libero Sanne Strijbos hield de ploeg in de slotfase met een paar prachtige reflexen op de been.

In de vierde set liet Peelpush het niet meer spannender worden dan het al was en met 25-22 was de bekerwinst een feit.

Tijd om te tokken en aangezien dit de vierde maal op rij is dat Peelpush beslag legt op deze prijs, zal de beker nu een waar ereplaats krijgen in de Körref.

 

 

Nieuws projectgroepen