Dorpsoverleg Meijel

27-06-2014 - ‘Door Bali Geboeid’

Nieuws > Overig nieuws

Hans Smulders heeft onlangs een tweede fotoboek uitgebracht: ‘Door Bali Geboeid’. Samen met zijn vriend Auke Nawijn besloot hij, na het succes van zijn eerste fotoboek over de Groote Peel, in 2011 aan een tweede fotoboek te beginnen. Door het overlijden van Auke en de benoeming van Hans als waarnemend burgemeester van de gemeente Leudal werd het project met een jaar uitgesteld.

Hans, Auke en hun partners Danielle en Monique bezochten jarenlang het eiland Bali in Indonesië. Daar in de Desa Seraya Barat ontstond een hechte band met de lokale bevolking en groeide de betrokkenheid met een project om kinderen meer kans op scholing te bieden. Hans en Auke, allebei amateur fotograaf, kregen de gelegenheid om veel van het dagelijks leven en de typische Balinese gebruiken digitaal vast te leggen. Fotomateriaal dat nu door Hans, Danielle en Monique in een full colour boek met 160 pagina’s is gebundeld. De opbrengsten van dit boek gaan via de stichting Seraya-Barat naar scholingsprojecten op Bali.

“Dit boek, ‘Door Bali geboeid’ geeft een goed gedocumenteerd beeld van het leven van gewone Balinezen zonder te vervallen in toeristische en romantische oppervlakkigheid. We leren blijmoedige mensen kennen wier leven gemarkeerd wordt door telkens terugkerende rituelen en zien kinderen opgroeien voor wie onderwijs de weg wijst naar een betere toekomst,” aldus Prof. Dr. Henk Schulte Nordholt, Hoofd afdeling onderzoek Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde te Leiden.

Zondagmiddag 29 juni, tijdens ‘ECI goes Indisch’, zal Hans Smulders een toelichting geven op dit prachtige verzamelboek. Meer informatie en een inkijk in het boek kunt u vinden op www.inspiredbybali.nl.

Op zondag 29 juni tussen 14.00 en 19.00 uur staat ECI Cultuurfabriek geheel in het teken van de Indische cultuur. Geniet van kleurrijke (live) muziek, zang, dans en theater uit het verre Oosten. Met onder andere muziek, verteltheater, film, diverse dansoptredens en demonstraties, foto expositie, een gezellige Pasar Mini en natuurlijk heel veel authentieke Indische lekkernijen.

 

Nieuws projectgroepen