Dorpsoverleg Meijel

19-06-2014 - Wat heeft jeugd van RKMSV aan het Top Coop toernooi?

Nieuws > Verenigings nieuws

coop.jpg

Het gaat RKMSV niet alleen om de organisatie van een internationaal toernooi. Het toernooi moet meerwaarde hebben voor de jeugd van RKMSV. Om die reden is de organisatie in 2013 gestart met het verzoek aan een aantal deelnemers een clinic te verzorgen op zaterdagavond.

In 2014 waren het de teams van SC Heerenveen en Fulham FC die de clinics verzorgden. Fulham FC aan de F jeugd en de lagere E jeugd. Mooi om de beleving te zien bij de Fulham staf om onze jonge spelers iets te leren zonder dat deze spelers de trainer verstaan. En indrukwekkend de positieve reacties die de organisatie na afloop van de spelers, de Fulham FC staf en ouders kreeg.

Enthousiasme
De staf van SC Heerenveen verzorgde, met medewerking van enkele SC Heerenveen spelers een clinic voor E1 en E2. Geen taalbarrière hier. Wederom een zeer positief ontvangen clinic. Verliezend finalist Rangers FC reisde pas maandag na de middag af. Een mooie gelegenheid om op de maandagmorgen een wedstrijd te organiseren tegen RKMSV spelers aangevuld met enkele spelers van Neerkandia. In de tweede helft was het Rangers FC dat het kwaliteitsverschil uitdrukte in een 3-0 zege. Absoluut vermeldenswaardig dat Liam Burt van Rangers FC van de middenlijn de te ver voor zijn doel staande keeper wist te verslaan. Maar liefst honderdvijftig toeschouwers waren op deze wedstrijd afgekomen.

D-spelers van RKMSV kregen vanaf 10.00 uur een clinic van Rangers FC. Na de wedstrijd sloot de rest van de staf aan en ook enkele spelers. Er zijn in deze categorie spelers die Engels verstaan, maar Schots is toch net even anders. Ook deze spelers waren zeer enthousiast. Om Job Janssen te citeren: “ik verstond er geen bal van.”

Mooie ervaring
Vanuit het perspectief toegevoegde waarde heeft organisatie van het top C toernooi in samenwerking met de drie clubs, deze jeugd een mooie ervaring geboden.

 

 

 

Nieuws projectgroepen