Dorpsoverleg Meijel

19-06-2014 - Harmonie Eendracht: Kijkles blokfluiten

blokfluit.jpg

Muziek is mooi, muziek is verrassend, muziek maken is gezellig, stimuleert de intelligentie, vermindert concentratieproblemen en verbetert de motoriek. Actief met muziek bezig zijn is heel goed voor kinderen. Het ontspant en geeft veel plezier. Kortom: muziek maken is hartstikke leuk én gezond!

In augustus 2014 wordt gestart met een nieuw lesjaar blokfluiten. Harmonie Eendracht is een samenwerking aangegaan met basisschool Den Doelhof en Stichting Kinderopvang Meijel voor het verzorgen van de blokfluitlessen. Vanuit gemeente Peel en Maas wordt deze muzikale samenwerking met een subsidie ondersteund, waardoor interessante lestarieven kunnen worden aangeboden. De lessen zullen binnen de brede school door Tone Muziekles worden verzorgd en deze zullen ná of aansluitend aan de schooltijd gegeven worden. 

De blokfluitopleiding is bedoeld voor alle kinderen vanaf groep 4 en duurt één jaar. In dit jaar wordt gewerkt met de blokfluitmethode van Tom Stone. Met blokfluiten leer je spelenderwijs muziek maken en noten lezen. Hoe lang duurt zo'n noot? En welke naam heeft hij? Dat is de basis als je later een muziekinstrument wilt spelen.  

Ook worden er optredens verzorgd waarbij het publiek van de vrolijke blokfluitdeuntjes kan genieten, al dan niet samen met First Tunez en de jeugdharmonie van Harmonie Eendracht.

Graag nodigen wij u en uw kind(-eren) uit voor de kijkles op vrijdag 20 juni. Deze is van 17.00 uur tot 17.30 uur en wordt gehouden in de Theaterzaal van SamSam. Tijdens deze kijkles kunt u een half uur meeluisteren tijdens een blokfluitles. Vervolgens is er tijd voor meer informatie over de leswijze en het programma, ruimte voor vragen en is dit de gelegenheid om uw kind aan te melden.

U kunt deze informatie ook lezen en uw kind aanmelden via de website van Tone Muziekles www.tonemuziekles.nl

 

 

Nieuws projectgroepen