Dorpsoverleg Meijel

01-06-2014 - Samenwerking: Open dag zorg, tuin en terras

Nieuws > Overig nieuws

logo-passe-partout-zorg.jpg

Sinds kort is er een verrassende samenwerking ontstaan tussen Passe-Partout Zorg en Rini van Rees Tuin en Terras in Meijel. Wat hen bindt: jongeren en jong volwassenen op weg helpen naar meedoen in de maatschappij.

Passe-Partout Zorg doet dit vanuit haar nieuwe tak Passe Partout Leert & Werkt en Rini van Rees biedt  daarvoor werkplekken op zijn kwekerij ‘in goeie aarde’.

Rini van Rees
Zeker met het prachtige lenteweer van de afgelopen periode, is het genieten van de fraaie gewassen op de kwekerij. Van Franse geraniums tot senetti’s en alles wat daartussen zit: het is een zeer brede sortering van kwaliteitsplanten. Bijzonder is de enorme verscheidenheid aan kleuren en soorten.

“Het is een feest om al het moois te zien groeien van zaadje tot volwassen plant”, aldus Rini van Rees. Die zichtbaar trots is op de uitbreidingen van zijn bedrijf.

In 2013 is het bedrijf opgeschaald en verbreed. Het assortiment werd uitgebreid met vaste planten en bijzondere fruitsoorten. De kwekerij functioneert volledig klimaatneutraal en is elektrisch zelfvoorzienend onder andere door een zonnepanelenpark. U vindt er een boerderijtuin met oude gewassen. Voor de kwekerij is een boerderijwinkel gebouwd. Binnenkort zijn daar eigen producten en andere dagverse groenten te koop. Het zal voor jongeren boeiend zijn om in de winkel en/of de kwekerij te werken aan hun eigen toekomst.

Jongeren meer kans op een baan
Passe-Partout Zorg is al enkele jaren actief in de zorg en ondersteunt kinderen en (jong) volwassenen met een ontwikkelbeperking zodat ze zo plezierig mogelijk kunnen wonen, leren, werken en leven. Iedereen wil graag meedoen en erbij horen. De overheid stuurt hierbij steeds meer aan om van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving te gaan. Voor mensen met een ontwikkelbeperking is dit niet vanzelfsprekend. Wanneer hier ondersteuning, begeleiding of behandeling bij gevraagd is, is Passe-Partout Zorg er voor het kind, de (jong) volwassene, zijn gezin en persoonlijk netwerk. De gespecialiseerde zorg die op alle levensgebieden geboden wordt, gecombineerd met de persoonlijkheid en laagdrempeligheid, is wat Passe-Partout uniek maakt.

In 2014 heeft Passe-Partout Zorg haar diensten uitgebreid met Passe-Partout Leert & Werkt. “Met verschillende samenwerkingspartners helpen en ondersteunen wij deelnemers vanuit diverse trajecten bij het zoeken van  een passende arbeidsplek, een studie of een zinvolle dagbesteding”, aldus Riny Leenders. In Rini Van Rees hebben wij zo’n samenwerkingspartner gevonden.

Beide ondernemers zijn enthousiast, gedreven en ‘gaan’ voor de goede zaak.

Open dag
Op beide locaties kunnen bezoekers een goed beeld krijgen van de organisaties en zijn er activiteiten. Bij Rini van Rees is dat ‘wandel mee’, je wordt de kwekerij ingezogen om te zien hoe het opwerken van de planten stap voor stap gebeurt. Bij Passe-Partout is er onder andere het Autisme Belevings Circuit; hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen? Een unieke ervaring!

De open dag zondag 18 mei start bij Rini van Rees van 10.00 tot 16.00 uur bij Passe Partout vanaf 12.30 tot 16.00 uur. De ondernemers ontmoeten u graag op Kampsteeg 11 en Roggelsedijk 9 in Meijel. Meer informatie www.passepartoutzorg.nl  en www.rinivanrees.nl.

Nieuws projectgroepen