Dorpsoverleg Meijel

01-06-2014 - Pieter Verstappen neemt weer deel aan Birds in Art

Nieuws > Overig nieuws

pieter verstappen.gif

Natuurschilder Pieter Verstappen is opnieuw uitverkoren om deel te nemen  aan de prestigieuze tentoonstelling Birds in Art in Wisconsin, Verenigde Staten.

Birds in Art werd voor de eerste keer gehouden in het Leigh Yawkey Woodson art Museum in 1976. Wat in de beginjaren min of meer begon als een provinciale ontmoeting voor kunstenaars  groeide uit als ’s werelds grootste niet commerciële en meest toonaangevende expositie op het gebied van vogels in de kunst in allerlei disciplines. Een podium voor kunstenaars uit binnen -en buitenland.

De prestigieuze vogelkunstexpositie wordt getypeerd als een steeds weer geslaagde poging om inzicht te geven in de huidige stand van de dierschilderkunst. De keuze wordt bepaald door een driehoofdige jury, die elk jaar nieuw is en dus iedere keer andere accenten legt. Door de jaren heen zie je bepaalde tendensen opduiken. Zo kan een bepaalde stijl of thematiek even in de mode zijn. Maar het zijn tijdelijke trends, die na verloop van tijd weer op de achtergrond raken of zelfs geheel verdwijnen. De kunstwerken worden gejureerd zonder te weten wie de makers zijn. Men mag twee dia’s van maximaal twee objecten inzenden. Daar zit heel veel rommel tussen. Tijdens de tweede ronde vallen de ergste dingen door de zeef. Het restant wordt aan de hand van een puntenscore in- of uitgeloot. Bij de beoordeling voert kwaliteit absoluut de boventoon. Dat bepaalt het succes van Birds in Art. Het is een jaarlijkse competitie, waar ook goede kunstenaars hun best voor moeten doen om erbij te komen.

Pieter Verstappen, sinds 1986 full time kunstenaar, neemt dit jaar voor de veertiende keer deel aan deze expositie. Tegenwoordig maakt hij naast zijn natuurschilderijen ook bronzen sculpturen en meer abstract werk. Zijn galerie is gevestigd op Kanaaldijk 3 te Meijel en is iedere eerste zondag van de maand geopend en verder op afspraak. Info: www.pieterverstappen.com.

 

Nieuws projectgroepen