Dorpsoverleg Meijel

01-06-2014 - Nederlandse deelnemers RKMSV Top Coop toernooi

Nieuws > Verenigings nieuws

top c.png

De deelnemende teams uit Nederland spelen allemaal in de junioren 1e divisie.  Nederland  is opgedeeld in twee divisies. Dat betekent dat alle Nederlandse deelnemers op het hoogste niveau in hun  leeftijdscategorie spelen.

In 1e divisie A spelen met name teams boven de lijn Arnhem- Utrecht- Amsterdam.  Uit deze divisie nemen deel AFC Ajax, SC Heerenveen en Vitesse. Deze competitie is gewonnen door AFC Ajax zonder dit seizoen een competitiewedstrijd te verliezen. AFC Ajax won met ruime cijfers van SC Heerenveen (7-0 en 10-1)  en ook van Vitesse won AFC Ajax 2x (1-0 en 4-0). Vitesse en SC Heerenveen waren dit seizoen meer aan elkaar gewaagd , ( (2-0 en 0-0) SC Heerenveen werd 9e in de competitie en Vitesse werd 10e.

In 1e divisie B spelen teams onder de genoemde lijn.  Uit deze divisie nemen deel FC den Bosch, Willem II /RKC en VVV Venlo/Helmond sport. In deze divisie eindigde Feyenoord en Sparta gelijk boven aan. Zij spelen nog een beslissingswedstrijd tegen elkaar. FC den Bosch eindigde in deze divisie als 4e. Ze wonnen 2 x van VVV Venlo / Helmond sport (8-2 en 4-2)  en ook 2 x van Willem II/RKC (2-1 en 2-0). Willem II werd 5 in de competitie en met recht kan gesteld worden dat deze ploegen aan elkaar gewaagd waren. Willem II won deze competitie ook 2 x van VVV Venlo/Helmond sport (5-0 en 3-0). VVV eindigde als 10 e in de competitie.

Na de beslissingswedstrijd in 1e divisie B speelt de winnaar van deze wedstrijd om het kampioenschap van Nederland tegen AFC Ajax.

RKMSV kan dus met recht zeggen dat er sprake is van een kwalitatief deelnemers veld uit de Nederlandse competitie. Kom gerust kijken op 7 en 8 juni bij RKMSV op sportpark de Starte in Meijel.

 

Nieuws projectgroepen