Dorpsoverleg Meijel

27-08-2019 - 19 september komt het Bevrijdingsvuur naar Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

75 jaar vrijheid.jpg

Op 18 september komt het bevrijdingsvuur vanuit Frankrijk aan in Eindhoven. Op die dag is Eindhoven 75 jaar geleden bevrijd. Van daar uit wordt het vuur op 19 September per fakkel naar Asten gebracht en door de burgemeester van Asten in ontvangst genomen in aanwezigheidvan de burgemeesters uit de Peelregio. Gildes en schutterijen uit de verschillende peelgemeenten, waaronder St. Willibrord en St. Nicolaas uit Meijel zullen dit gebeuren luister bijzetten.

Daarna dragen de Burgemeesters van de overige zes Peelgemeenten, waaronder burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas, het vuur over aan lopersgroepen. Zij brengen het vuur naar de eigen gemeente. Voor de gemeente Peel en Maas zal het vuur naar Meijel worden gebracht. De lopers uit Meijel Maurice en Liek Simons worden begeleid door de burgemeester en het Dorpsoverleg. Vanuit Mijne Heere Jeeps worden ze aangemoedigd en verzorgd. Kapelaan Roger Maenen neemt het vuur in ontvangst en bewaart het in de St Nicolaaskerk tot 22 september. Op die dag wordt het vuur vanuit Meijel en ook Neerkant meegedragen in de evacuatietocht en naar Heusden gebracht.

Het vuur en de evacuees worden in Heusden hartelijk ontvangen en inwoners bieden de evacuees soep en brood aan. De wethouders Paul Sanders en Anget Mestrom uit Peel en Maas zullen rond 12.00 uur het vuur overdagen aan de gemeenschap Heusden.

Op 19 september is de samenkomst op de markt in Asten om 18.30.

Verwachte aankomst tijd in Meijel bij de kerk rond 22.00 uur.

Iedereen is welkom om onze vrijheid te beleven.

Nieuws projectgroepen