Dorpsoverleg Meijel

22-12-2017 - Draag een steentje bij aan het hondenspeelveld in Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

IMG_1390 2 website.jpg

Lekker wandelen met jouw hond in een stralend zonnetje of in de vrieskou. Maar wel met jouw viervoeter aan de lijn, want dat is wettelijk bepaald. Dat is niet altijd fijn, omdat het beestje ook weleens zijn energie kwijt wil en lekker wil ravotten met soortgenoten en alles wil ontdekken in een veilige omgeving. Daarom is een initiatiefgroep (bestaande uit Germa Duijts, Caroline Pijnenborgh, Janneke van Bommel, Monika Grijmans en Nicole van den Eijnden) aan de slag gegaan om het idee voor een hondenspeelveld uit te werken.

Ruimte voor ontmoeting
De initiatiefgroep heeft een plek gevonden aan de Randweg waar het speelveld gerealiseerd kan worden. Een hondenspeelveld is geen uitlaat- of poepplaats voor honden, maar een omheind terrein met huisregels waar honden lekker kunnen ravotten, snuffelen, spelen met elkaar en hun sociale gedrag verder kunnen ontwikkelen. Ook is het een plek waar hondenbaasjes elkaar kunnen ontmoeten. Volop ruimte voor sociaal contact dus. De gemeente heeft intussen medewerking toegezegd en het Dorpsoverleg Meijel heeft dit initiatief omarmt.

Steun de actie ‘Een tientje voor een hondenvriendje’
Om het hondenspeelveld te kunnen realiseren is geld nodig voor bijvoorbeeld hekwerk, poorten, prullenbakken, speelattributen etc. Daarom is de actie ‘Een tientje voor een hondenvriendje’ in het leven geroepen. U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL63RABO 0323 2563 68 ten name van Stichting Dorpsoverleg Meijel onder vermelding van ‘Een tientje voor een hondenvriendje’, hondenspeelveldje Meijel. Als alles meezit, kan het hondenspeelveld in het voorjaar van 2018 worden geopend.

Alle hulp is welkom
Wilt u op een andere manier helpen? Bijvoorbeeld door als vrijwilliger mee te doen of materialen te sponsoren? Graag! Neem dan contact op via nicole.emiel@ziggo.nl of door een bericht achter te laten op onze facebookpagina hondenspeelveldje Meijel.

Blije honden, blije baasjes. Ook dat is Peelgeluk!

 

Nieuws projectgroepen