Dorpsoverleg Meijel

25-04-2017 - Opening bijenoase

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

DSC03351 (2) website.jpg

Op 20 april, een zonnige dag, was de opening van de bijenoase een succes te noemen.  Het inzaaien van de bijenoase door Gedeputeerde Hubert Mackus, wethouder Arno Janssen en de kinderen  uit groep 5 en 6 van basisschool Den Doelhof, werd na uitleg van Ger hendriks (IVN Meijel) uitstekend uitgevoerd. De kinderen en bestuurders openden op deze actieve manier de bijenoase.

Wethouder Arno Janssen  is door gedeputeerde benoemd tot bijenambassadeur van Peel en Maas. Dorpsoverleg Meijel, IVN, Chris Strijbos zijn de vaandeldragers en de kinderen vriendjes voor Bijen.

Meijel  is  de eerste in Peel en Maas met een bijenoase, hopelijk volgen er meer! De bijen en biodiversiteit zijn ons dankbaar.

Het was een uitstekende samenwerking waarin Dorpsoverleg netwerk Natuur en Recreatie de verbindende factor was tussen de Provincie Limburg, Gemeente Peel en Maas, Plattelandscoöperatie, IVN Meijel met de bijbehorende imkers, Strijbos Bijenbestuiving en basisschool den Doelhof.

De Peelrandbreuk een bijzondere plek in Meijel, wordt  ook nog een bloemrijke plek. Ook hier vinden we Peelgeluk voor Jou en MeIJel.

Bekijk via onderstaande link het filmpje van Omroep Peel en Maas
http://www.omroeppenm.nl/bijenoase-in-meijel-geopend/tvgemist/item?l6qOwrKBKsGU96Nak9D1Yg==

DSC03399 website.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Foto: Plattelands Coöperatie  Ing. R.J.H. (Ron) Janssen


Nieuws projectgroepen