Dorpsoverleg Meijel

10-04-2016 - Officiële onthulling van Peeltroef de Koningshoeven in Helenaveen en Peeltroef Medelo Meijel

Projectgroepen > Nieuws van: Natuur & Recreatie

peelbank inppt.jpg

Bij Hoeve Willem III in Helenaveen (Soemeersingel) is de eerste, en in de kern van Meijel, de tweede Peeltroef geplaatst. Deze twee Peeltroeven worden tegelijkertijd op zaterdag 30 april op een feestelijke manier onthuld.

Peeltroeven zijn speciale plekken in De Peel, waar een bijzonder verhaal verteld wordt; verhalen met de thema's turf(winning), hoogveen of oorlog.

Een kunstwerk in de vorm van een hoogveenzuil dat van veraf te herkennen is en een zitbank, geïnspireerd op een speciale kruiwagen voor een turfsteker, markeren de plekken. Door deze  kunstwerken worden recreanten geattendeerd op de cultuurhistorische betekenis van 12 bijzondere plekken. De troeven zijn ontwikkeld door De Peel Natuurlijk, een samenwerking tussen toeristisch-recreatieve bedrijven in de Peel. De overige Peeltroeven zullen worden geplaatst in en rondom de Mariapeel, de Deurnese Peel en De Groote Peel.

Programma

13.30 uur        Ontvangst genodigden door gastspelers op beide onthullingslocaties
13.40 uur        Officiële onthulling Peeltroeven. Gedeputeerde
Johan van den Hout (SP) (portefeuille Natuur, Water en Milieu) van de provincie Brabant  onthult de Peeltroef in Meijel en gedeputeerde   Patrick van der Broeck van de provincie Limburg onthult de Peeltroef in Helenaveen. Tegelijkertijd wordt de Peeltroef fietsroute uitgereikt.

Fietsroute
Aan de onthulling is een leuke fietstocht verbonden van ca. 50 kilometer die vanaf 30 april te fietsen is. De route is te downloaden op www.peelgeluk.nl of www.depeelnatuurlijk.nl.

Laat u verrassen en inspireren door de verscheidenheid aan Peeltroeven met ieder met hun eigen verhaal.

U bent van harte welkom om de onthulling mee te maken en om dit Peelgeluk mee te beleven. We zien u graag op 30 april om 13.30 uur op het Raadhuisplein in Meijel of bij Hoeve Willem III in Helenaveen.

Nieuws projectgroepen